Legătura neștiută dintre Petrică Mîțu Stoian și ”amazoana” din genericul emisiunii ”Tezaur Folcloric”! Cine era misterioasa femeie de pe cal?

Femeia care apărea pe un cal alb în genericul celebrei emisiuni ”Tezaur Folcloric” a fost una dintre cele mai bune prietene ale lui Petrică Mîțu Stoian.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Una din cele mai longevive emisiuni din istoria televiziunii române, ”Tezaur Folcloric” a avut-o mult timp la generic pe o misterioasă ”amazoană” care mergea pe un cal alb, pe acordurile unei melodii compuse de Dumitru Farcaș.

Este probabil cea mai puternică amintire pe care românii o au față de această emisiune, realizată ani de-a rândul de regretata Marioara Murărescu.

Mariana Drăguț, în rolul tinerei de pe cal

Figura tinerei de pe cal nu se vedea foarte bine, așa că mulți s-au întrebat cine este misterioasa femeie. Ei bine, tot Marioara Murărescu avea să dezvăluie secretul, cu puțin timp înainte să se stingă din viață.

tezaur folcloric

Geneicul emisiunii Tezaur Folcloric în care apare o misterioasă amazoană călare

“În perioada de început a emisiunii, nici măcar generic nu am avut. Întâi am reușit să găsesc acea melodie, din repertoriul lui Dumitru Farcaș. Melodia aceasta îi era foarte dragă tatălui copilului meu. De fapt, el a ales-o!… iar imaginea e tot din perioada de început. Am făcut niște filmări în Mehedinți, o zonă cu totul specială. Puțină lume știe că în acea zonă de munte și femeile umblă călare.

Mulți m-au criticat: „de ce-a pus amazoana aia în generic”? Ei, dar eu am rămas cu amazoana mea! La filmări multe interprete mergeau, conform obiceiurilor zonei, călare. Și Angelica Stoican, și fetele din grupul „Izverna”. Interpreta se numea Mariana Drăguț, una dintre laureatele Festivalului Maria Tanase”, a povestit Marioara Murărescu.

Citeste si: Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Constantin Enceanu, pus la zid de mama lui Alin Gabriel Matei, ”băiatul de suflet” al lui Petrică Mîțu Stoian. Niculina Stoican, prinsă la mijloc

Legătura puternică dintre Petrică și Daniela

Mariana Drăguț s-a născut în comuna mehedințeană Prejna, aceeași din care vin Angelica și Niculina Stoican.

Doar 20 de kilometri sunt între Prejna și Izverna, localitatea natală a lui Petrică Mîțu Stoian. Acesta a cunoscut-o bine pe Mariana Drăguț, care i-a și marcat în parte începutul carierei. Și nu sunt singurele nume importante ale folclorului românesc apărute în munții Mehedințiului. Anica Ganțu, Elena Mimiș-Trancă, Maria Răchiteanu-Voicescu, Gheorghe Roșoga sau Domnica Trop se mai numără printre numele mari apărute aici.

Citeste si: Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian a cerut mai mulți bani la salariu și a ajuns să se judece cu directorul liceului la care predă! EXCLUSIV

Petrică Mîțu Stoian acolaborat la mai multe piese cu Mariana Drăguț, printre cele mai importante fiind: ”Hora de pomană” sau ”Bine-i să fii măritată”. Din păcate, și destinul Marinaie Drăguț avea să fie unul tragic. Ea avea să moară în jurul vârstei de 40 de ani, de cancer.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian mai are o afacere cu bijuterii pe care a mutat-o acasă la interpret! Firma nu mai are activitate de 9 ani!

Ce făcea Petrică Mîțu Stoian, înainte să moară, și o îndemna și pe Steliana Sima să-l urmeze: ”Am făcut și eu același lucru”

Constantin Enceanu a vorbit despre scandalul cu mama lui Alin Gabriel, ”copilul de suflet” al lui Petrică Mîțu Stoian: ”Eu l-am învățat de bine”

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vestea dimineții despre pensii! Se aplică de la 1 iunie. Cine este vizat

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Pentru Vladimir Putin, războiul din Ucraina este pe viață și pe moarte. Înfrângerea ar putea însemna decesul liderului

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies