Leo de la Strehaia intervine în scandalul momentului și îl face praf pe Mihai Mărgineanu! ”Chiar el s-a trezit să vorbească?”

Leo de la Strehaia este revoltat pe atitudinea afișată public de Mihai Mărgineanu după ce acesta a protestat că la Gala Premiilor Gopo ar fi urcat pe scenă o trupă care a cântat manele, coloana sonoră a unui film premiat, de altfel, în cadrul festivalului.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu

Leo de la Strehaia recunoaște că este un fan înrăit al manelelor și că, de fiecare dată când are ocazia, se delectează cu melodiile acestui gen muzical, dar acestea nu sunt singurele piese pe care le ascultă.

Citeste si: Asta înseamnă să fii actor "uriaş" şi să nu conteze nimic altceva! Uite cum a putut să se îmbrace Gheorghe Visu la premiile Gopo! A fost însoţit de soţia lui! FOTO EXCLUSIV!

Citeste si: Apariția care a îngrijorat lumea artiștilor din România! Ce se întâmplă cu Ileana Stana Ionescu VIDEO EXCLUSIV

Citeste si: Premiile Gopo 2019! Vezi AICI tinute spectaculoase, momentele controversate ale serii şi îndemnul şocant al lui Tudor Giurgiu! EXCLUSIV!

Mai exact, Leo de la Strehaia a recunoscut că este profund dezamăgit de felul în care a reacționat Mihai Mărgineanu. ”Eu, deși ascult manele, îl ascultam cu mare plăcere pe Mihai Mărgineanu, cu lăutăreștile lui. Nu sunt chiar manele, dar nici departe nu sunt. Dar, o asemenea ieșire din partea lui m-a surprins. Nu de altceva, dar, să fim sinceri, melodiile lui Mărgineanu sunt culese din folclorul nostru, al țiganilor, nu din poezii culte… Adică, după ce tu faci carieră cu melodiile țigănești, tot tu te revolți că au urcat niște lăutari extrem de talentați, școliți, care au cântat o melodie din coloana sonoră al unui film? Dezamăgitor…”, ne-a spus Leo de la Strehaia.

Mai mult decât atât, Leo de la Strehaia, unul dintre controversații oameni de afaceri care, de-a lungul timpului, a sprijinit în afirmare artiști din lumea manelelor, recunoaște că s-a mirat de rasismul unora. ”Manelele nu definesc o etnie și nu doar noi rromii ascultăm manele. Am văzut români și românce care cereau manele la orice petrecere, oricât era de ”șmecheră” paranghelia. Și, la o adică, dacă țiganii cântă manele, trebuie să îi omorâm? Parcă poveștile astea rasiste nu sunt tocmai de nasul unor intelectuali rafinați, așa cum se pretind unii? Parcă ei erau ăia toleranți...”, a mai spus Leo de la Strehaia.

 

Manele, la Premiile Gopo. Ce spune Dan Bursuc

"Am fost invitat să cântăm. Sunt elevi de la academia mea de muzică. Acest moment a fost la latitudinea domnului Tudor Giurgiu și al doamnei Oana Giurgiu. Eu am apărut în mai multe filme, în mai multe documentare. Acum 2 ani, la Tiff, am ridicat de pe scaune 1.500 de oameni. Ținuta primului solist s-a vrut să fie ca a lui Freddie Mercury, cu maioul ăla și cu blugi. A fost rugat să se cânte piesa aia. Am făcut-o ca un colaj. Am făcut o trecere de la un gen la altul, la cel pe care îl cântăm noi", a spus Dan Bursuc la Teo Show, într-un interviu prin telefon pentru emisiunea de la Kanal D.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: