Linda Trip, femeia care a dezvăluit relaţia dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky, a murit. Ce boală avea

Linda Tripp, funcţionarul public care a dezvăluit relaţia sexuală dintre preşedintele Bill Clinton şi Monica Lewinsky, angajată a Casei Albe, a murit din cauza unui cancer la vârsta de 70 de ani, potrivit BBC.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Linda Tripp a înregistrat conversaţiile pe care le-a avut cu Monica Lewisnky, iar acestea au devenit punctul central în procesul de destituire a lui Clinton din 1998, informează News.ro.

Ea a fost apreciată ca avertizor şi denunţată ca partizan.

Citeste si: Anuntul oficial al Patriarhiei. Cum iei lumina in noaptea de Inviere fara sa mergi la biserica, in timpul starii de urgenta

Cine a fost Linda Trip

Linda Tripp lucra la Pentagon şi era prietenă cu Lewinsky în ciuda diferenţei de vârstă de 24 de ani. Ea a aflat că tânăra avea o relaţie sexuală cu preşedintele Statelor Unite şi a început, în 1997, să înregistreze pe ascuns discuţiile pe care ele le aveau.

Citeste si: Arafat: ”E posibil ca după Paște să mai relaxăm măsurile. Va trebui să învățăm să trăim cu acest virus”

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

A dat apoi înregistrările lui Kenneth Starr, procurorul special care a condus investigaţia referitoare la administraţia Clinton.

Tripp a fost şi cea care a dezvăluit existenţa rochiei albastre a lui Lewinsky, pătată de preşedintele Clinton, un detaliu obscen care a rămas în mintea publicului.

Citeste si: Demonstrația care face coronavirusul vizibil. Cât de lipsiți de apărare suntem în fața lui? VIDEO șocant

Scandalul sexual a precipitat procesul de destituire a lui Clinton intentat în 1998 de Camera reprezentanţilor condusă de republicani, atunci când a fost descoperit că el a comis sperjur - minţind în legătură cu relaţia cu Lewinsky.

Bill Clinton a fost achitat de Senat, însă lupta politică a fost ca un prevestitor al divizării în politica americană.

Tripp a insistat că a oferit informaţiile pentru ancheta lui Starr din patriotism, însă criticii au acuzat-o că a trădat prietenia cu Monica Lewinsky şi că a căutat să submineze preşedinţia.

Ea a fost concediată de la Pentagon în ultima zi a administraţiei Clinton, în 2001, apoi şi-a deschis, împreună cu soţul ei, un magazin în Virginia.

La aflarea veştii că Tripp este bolnavă, Lewinsky a scris pe Twitter: „Indiferent de trecut, să aflu că Linda Tripp este grav bolnavă, sper să se refacă. Nu-mi pot imagina cât de greu este pentru familia ei”.

În 1998, când a depus mărturie în procesul lui Clinton, Lewinsky a concluzionat: „Îmi pare cu adevărat rău pentru tot ce s-a întâmplat şi o urăsc pe Linda Tripp”.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Când scăpăm de coronavirus? Calculele de ultimă oră pun pe jar românii

Coronavirus face alte victime în România. Bilanțul se ridică la 229

Augustin Viziru a semnat din nou cu Pro Tv! Detaliile ascunse de public. Informațiile pe care nimeni nu le-a știut despre el

Un medic german aruncă bomba. Coronavirus, prezent în Europa și în 2019?

Zeci de mii de români sunt în pericol. Anunțul făcut în „dark web”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies