Lista țărilor din „zona galbenă” a fost actualizată. Dacă vii din aceste țări trebuie să stai în carantină

A fost actualizată luni seara, 13 octombrie, lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se prevede carantina odată cu reîntoarcerea în România.

Lista țărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în țară
Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Luni seară, 2 noiembrie, autoritățile au actualizat lista țărilor pentru care se impune carantina la întoarcere în țară. Noua listă este valabilă începând cu data de 3 noiembrie.

Lista țărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în țară

Guvernul României a actualizat lista țărilor "Galbene". Persoanele care vin din aceste țări, vor trebuie să intre în carantină/autoizolare timp de 14 zile. De asemenea, pentru oamenii care vin doar pentru o perioadă până la trei zile pe teritorul țării noastre, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, iar pentru cei care stau o perioadă mai lungă de timp, se aplică carantina la domiciliu cu o durată de două săptămâni.

"HOTĂRÂRE nr. 51 din 02.11.2020
privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise(...)

Citeste si: Românii nu își vor mai putea vinde locuințele timp de mai mulți ani. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat programul...- bzi.ro

Citeste si: Dacă vii din aceste țări intri în carantină timp de 14 zile! Schimbările făcute de Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Citeste si: Dacă vii din aceste țări intri în carantină timp de 14 zile! Toți românii trebuie să știe asta

Art. 1 Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta", se arată în Hotărârea

CNSU.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 51 din 02.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

Lista țărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în țară

Andorra
Belgia
Cehia
Luxemburg
Polinezia Franceza
Slovenia
Armenia
Elveția
Liechtenstein
Franța
Olanda
Croația
Georgia
Guam
Slovacia
Polonia

Spania
Bosnia și Herzegovina
Austria
Muntenegru
San Marino
Italia
Marea Britanie
Portugalia
Macedonia de Nord
Argentina
Gibraltar
Malta
Iordania
Ungaria
Bulgaria.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies