Locul de veci al lui Ioan Gyuri Pascu a fost uitat de toată lumea: „Ce este trist, foarte trist, este că acolo, în acea groapă, sub acel mormînt de pămînt, se află două sicrie, unul peste altul” FOTO

E clar că locul de veci al lui Ioan Gyuri Pascu a fost uitat de toată lumea.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

Nu mai e un secret că locul de veci al lui Ioan Gyuri Pascu a fost uitat de toată lumea. Gyuri Pascu, fostul membru al trupei Divertis, a decedat pe 26 septembrie 2016, la 55 de ani, şi a fost înmormântat la Agnita, oraşul său natal. La aproape 3 ani de la înmormântare, un scriitor a vizitat mormântul lui Gyuri Pascu. “Pentru a ajunge la locul unde Ioan Gyuri Pascu se odihnește, am întrebat aproximativ 12 persoane, neexistînd în oraș nici un fel de indicator care să te ajute la identificarea cimitirului unde este înmormîntat, mai ales că în Agnita sînt două cimitire, unul ortodox și unul evanghelic. Din cele 12 persoane întrebate, doar două au reușit să mă îndrume pe drumul corect, 10 indicîndu-mi cimitirul greșit, respectiv cel ortodox, loc unde am fost îndrumat de prima dată. Odată ajuns în Cimitirul Evanghelic, amiază fiind și lume mai deloc, am căutat mormîntul celui care, timp de mai mult de 25 de ani,  ne-a adus zîmbetul pe buze, ne-a făcut să rîdem, să fim, poate, mai buni cu noi, cu semenii noștri.”, s-a scris în revista România Mare.

Citeste si: Sosia lui Ion Iliescu face afaceri de zeci de milioane de lei! Vezi cum a ajuns Cristian Greţcu, fostul membru al trupei Divertis, să dea lovitura în arhitectură!  

Citeste si: Florin Busuioc nu e primul artist român care a făcut infarct pe scenă! În 2000, Ioan Gyuri Pascu s-a prăbuşit pe scena clubului care-i purta numele!

Citeste si: Andrei Partos, suparat pe organizatorii Cerbului de Aur! "Absenta numelui Gyuri Pascu m-a intristat" Ce le reproseaza

Locul de veci al lui Ioan Gyuri Pascu a fost uitat de toată lumea: "O grămăjoară de pămînt, cu două cruci de lemn la cap și o piatră veche" 

„Eram convins că, după aproape 3 ani de la moartea lui, voi vedea un monument deosebit, așa cum este și cel care se odihnește acolo. Și da, era deosebit… deosebit de trist. Mormîntul lui Ioan Gyuri Pascu uimește prin modestia lui. O grămăjoară de pămînt, cu două cruci de lemn la cap și o piatră veche, foarte veche, pe care era inscripționat numele altei rude, probabil. Pe una din crucile de lemn este gravat numele lui, iar pe cealaltă numele surorii lui, care a plecat la ceva timp după ce Gyuri a ales să ne părăsească. Ce este trist, foarte trist, este că acolo, în acea groapă, sub acel mormînt de pămînt, se află două sicrie, unul peste altul, despărțite fiind doar de un mic strat de pămînt și, poate, de niște scînduri. Oare așa înțelege orașul Agnita, prin primarul lui, prin consilierii săi, să îl onoreze pe Ioan Gyuri Pascu, să îi cinstească amintirea? Atît de jos am ajuns noi, ca popor, încît să lăsăm de izbeliște mormîntul unui actor atît de îndrăgit? Unde sînt cei care l-au admirat, unde îi sînt prietenii? Unde îi sînt colegii din Divertis, unde sînt cei care l-au iubit?”, a mai relatat scriitorul care a semnat cu pseudonimul Tano. (vezi cum a fost omagiat Gyuri de fostii săi colegi de la Divertis)

Citeşte CONTINUAREA pe stirilekanald.ro

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate