Londra ar fi permis spionarea cetăţenilor britanici de către NSA

Agenţia americană de informaţii NSA a putut să spioneze cetăţeni britanici datorită unui acord secret cu autorităţile din Marea Britanie, relevă documente furnizate de americanul Edward Snowden, dezvăluite miercuri de cotidianul The Guardian şi televiziunea Channel 4, relatează AFP.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereAceste documente arată că autorităţile britanice au dat undă verde, în 2007, pentru arhivarea şi analizarea de către NSA a datelor privind convorbirile telefonice, comunicarea pe internet şi poşta electronică ale britanicilor.

Potrivit unui document datat în mai 2007, cu privire la spionajul electronic, biroul de legătură la Washington al serviciilor britanice de spionaj electronic şi NSA au decis să kalooga_36441" colaboreze pentru a pune în aplicare o nouă politică ce extinde utilizarea informaţiilor interceptate accidental de la cetăţenii britanici".

"În prezent, analiştii SID (serviciul de spionaj electronic din cadrul NSA) pot exploata toate datele colectate accidental de la cetăţenii britanici despre contacte, adrese de IP, adrese de e-mail, numere de fax şi telefon", se arată în document.

Autorităţile britanice şi americane nu au reacţionat, miercuri seara, faţă de publicarea acestor noi informaţii.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate