Lorette Luca, prietena Elodiei Ghinescu: "Cioaca a fost filat. De aici acuzatia de profanare de morminte"

"Cioaca a fost filat. Intotdeauna un criminal se intoarce la locul in care a ascuns cadavrul. In sfarsit i se face dreptate Elodiei", ne-a declarat intr-un interviu halucinant avocata Lorette Luca, prietena de o viata a Elodiei Ghinescu.

Distribuie pe:

Autor: I.A.

Prietena cea mai buna a Elodiei Ghinescu, celebra avocata Lorette Luca este bucuroasa ca in sfarsit se face dreptate. Ea sustine ca nu exista crima perfecta si e convinsa ca Cioaca, in siguranta pe care o afisa mereu a comis greseli uriase care i-au ajutat pe procurori sa il acuze de omor.

fara descriereAvocata Lorette Luca a fost cea mai buna prietena a ElodieiReporter: Nimeni nu se mai astepta ca Cioaca sa fie acuzat de omor. Si totusi, azi, s-a intamplat. De ce asa tarziu?

Lorette Luca: Intotdeauna am spus ca minciuna are picioare scurte si ca adevarul iese ca untdelemnul la suprafata. S-a intamplat abia acum, pentru ca abia acum procurorii au reusit sa stranga suficiente probe care sa conduca la ipoteza ca Cioaca este autorul crimei. Abia acum au avut indicii temeinice.

Si totusi au trecut mai bine de 5 ani...

"Nimeni nu a stat degeaba in aceasta perioada. E laudativa munca procurorilor si a politistilor care nu s-au lasat descurajati nicio secunda.  Nu au depus armele. eu am zis mereu ca autorul nu va scapa nepedepsit. Si iata ca am avut dreptate".

Cioaca afisa mereu o siguranta incredibila, un zamber arogant. De unde aceasta atitudine?

"Din el. A fost mereu foarte sigur pe el. Aceasta atitudine, de altfel, este si cea care i-a daunat. Acesta e secretul, aceasta a fost arma anchetatorilor, Siguranta la cote maxime duce la neglijenta.

Asadar, nu exista crima perfecta...

Nicidecum. Nu exista! Si istoria a demonstrat acest lucru.

Atunci de ce nu a fugit din tara? A avut timp berechet.

Tocmai din siguranta despre care am vorbit mai devreme. A fost prea sigur pe el, a fost convins ca nu a comis nicio greseala care sa il poata inculpa. S-a inselat.

Poate fi condamnat in lipsa cadavrului... Au mai fost asemenea cazuri in Romania?

Sigur ca au mai fost. Procurorul Remus Varga, cel care se ocupa de acest care are doua asemenea spete la activ. Deci o experienta vasta care nu ii este deloc de ajutor lui Cristian Cioaca.

Acum apelez strict la opinia dumneavoastra in calitate de prietena. Ce credeti ca s-a intamplat in ziua de 28 august, data disparitiei Elodiei.

fara descriereS-au certat. Erau amandoi doua firi puternice, colerice. Intre ei a izbucnit o cearta care a degenerat. Ce cred eu ca s-a intamplat mai departe? S-a intamplat o lovitura cauzatoare de moarte.

Adica Cioaca a omorat-o in bataie?

Asta nu am de unde sa stiu. Un singur lucru e clar, Elodia era miniona si atat de firava incat o singura lovitura ar fi fost suficienta ca sa o ucida.

Asta ar insemna ucidere din culpa. Totusi, Cioaca este acuzat de omor calificat.

Da. Daca totul s-ar fi rezumat la o lovitura in urma unui scandal conjugal, ar fi fost doar ucidere din culpa. Infractiunea de omor calificat a aparut pentru ca Cioaca nu s-a oprit aici, ci a incercat sa stearga urmele faptei, sa ascunda cadavrul si sa denatureze intamplarea, producand confuzie in randul anchetatorilor.

Unde credeti ca a ascuns cadavrul?

In Brasov. Este o zona geografica atat de permisiva...

Despre acuzatia de profanare de morminte ce imi puteti spune?

Se spune ca un criminal se intoarce mereu la locul unde a lasat/ascuns cadavrul. Probabil ca asta a facut si Cristian Cioaca. Anchetatorii, prin mijloace specifice, l-au urmarit...

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate