Loteria vizelor a început. Tot ce trebuie să știi pentru a nu fi descalificat

Loteria vizelor a început, iar la înscrieri s-a dat deja startul de pe data de 02 octombrie, la ora 19:00, cererile putând fi depuse până pe data de 05 octombrie la aceeași oră.

Distribuie pe:

În acest an există o cerință specială care trebuie respectată de cei care nu vor să fie descalificați, anunță cei de la Ambasada SUA în România.

"Transmiteti cererile de inregistrare pentru programul DV-2021 incepand de miercuri, 2 octombrie 2019, orele 19:00 (ora Romaniei) si pana marti, 5 noiembrie 2019, orele 19:00 (ora Romaniei)", anunta Ambasada SUA la Bucuresti, care precizeaza ca nu este perceputa nicio taxa in acest program.

Citeste si: Investiții sigure toamna 2019 . În ce este bine să ne băgăm banii

Citeste si: Răsturnare totală de situație privind vinietele pentru circulația în Capitală! Anunțul primarului Gabriela Firea

Citeste si: Expulzat din BOR, Cristian Pomohaci a fost primit ca un star în bisericile din SUA! Fostul preot le-a spus judecătorilor că este bolnav

Cererile sunt acceptate „numai electronic prin www.dvlottery.state.gov", fără a se percepe vreo taxă de participare.

 

Loteria vizelor a început. A apărut și o nouă cerință

Este vorba despre solicitarea numărului pașaportului solicitantului principal, ţara care l-a emis şi data de expirare:

"Vă atragem atenţia asupra unei noi cerinţe pentru programul DV-2021, de a include numărul paşaportului solicitantului principal, ţara care l-a emis şi data de expirare.

Această cerinţă se referă doar la solicitantul principal şi nu la dependenţii acestuia. Participanţii care nu vor include datele paşaportului vor fi descalificaţi.

De asemenea, participanţii vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile programului DV-2021.

Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate", precizează reprezentanţii Ambasadei.

Loteria vizelor a început. Numărul de confirmare

Loteria vizelor a început. Este foarte important ca participanții să păstreze numărul unic de confirmare până la data de 30 septembrie 2021, cel puțin.

"Numărul de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecționată și de a obține informații despre solicitarea de viză și despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecționată. Numărul unic de confirmare ajută la protejarea participanților DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor postale.

Citeste si: Panică în sala de presă de la Casa Albă! Reporterii s-au speriat teribil după ce un șoarece a aterizat din tavan în poala unuia dintre ei

Citeste si: DIICOT cere ajutorul FBI pentru a stabili ADN-ul Luizei Melencu. Mama fetei a acceptat procedurile

Citeste si: Mihai Neşu a descoperit credinţa ortodoxă la o mânăstire din deşertul Arizona! Cum l-a învăţat un preot să îşi salveze sufletul după ce a paralizat!

Este cunoscut faptul că numeroși intermediari lipsiți de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanților în program, reținându-le paginile de confirmare și apoi pretinzând bani în schimbul informațiilor de pe cererea de participare. Participanții nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să și-o păstreze ei înșiși astfel încât să poată verifica independent situația cererii lor de participare", explică reprezentanta diplomatică.

"Numărul unic de confirmare ajută la protejarea participanţilor DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poştale", se menţionează în comunicat.

Loteria vizelor a început. Cum afli dacă ai fost selecționat

Loteria vizelor a început. Referitor la câştigători, Ambasada SUA precizează că, „începând cu data de 5 mai 2020, participanţii la programul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare atribuit la înregistrare, pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată".

"Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor putea găsi informaţii despre solicitarea vizelor DV atât pentru ei, cât şi pentru membrii familiilor lor eligibili.

Departamentul va confirma de asemenea programarea la interviul de viză tot prin intermediul paginii de internet Entrant Status Check", se mai arată în comunicat.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate