Lovitură după lovitură în plină pandemie de coronavirus! După ce Spitalul Judeţean Deva a intrat în carantină, conducerea a demisionat din funcție

Managerul Spitalului Judeţean Deva, Silviu Didilescu, numit în funcţie în urmă cu câteva zile, cât şi directorul medical, Claudiu Antal, au demisionat din funcţii. Spitalul din Deva se află în carantină, după ce mai mulţi medici, asistente şi infirmiere s-au infectat cu noul coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Coronavirus! Spitalul Judeţean Deva, în carantină


In articol:

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Hunedoara, conducerea Spitalului Judeţean Deva a demisionat, urmând să fie numită o nouă conducere.

Nu se ştie, însă, dacă cele două demisii au legătură cu o scrisoare înaintată de personalul medical din această unitate medicală în care se reclamă abuzuri începând din 29 martie când spitalul a intrat în carantină, iar personalului medical nu i-a fost permis să părăsească unitatea, personalul fiind obligat să muncească timp de 14 zile, fără timp de odihnă.

În legătură cu nemulţumirile cadrelor medicale, Consiliul Judeţean Hunedoara a transmis, marţi, un comunicat de presă în care anunţă o serie de demersuri.

”Considerăm că este necesară stabilirea urgentă a circuitelor epidemiologice cu respectarea strictă a criteriilor epidemiologice printr-un plan de măsuri coerent şi corect care să asigure internarea şi tratamentul pacienţilor, respectiv protecţia personalului medical în condiţii optime. De asemenea, este obligatorie excluderea oricăror derogări nelegale de la normele specifice combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. La nivelul SJU Deva, se impune efectuarea unei delimitări clare între personalul medical şi pacienţii internaţi care în urma testărilor au rezultate negative pe de-o parte, şi personalul medical şi pacienţii internaţi care, în urma testărilor, au rezultate pozitive”, se arată în comunicatul CJ Hunedoara.

Citeste si: Tăriceanu cere reluarea activității în toată țara: ”Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul și stăm paralizați”

CJ Hunedoara: Orice condiţii de muncă nelegale sau impuse abuziv trebuie să înceteze 

De asemenea, sursa citată arată că personalul medical trebuie folosit în mod corect, legal.

”Personalul medical de specialitate trebuie folosit în mod corect, legal, cu respectarea programului de lucru şi a tuturor formelor de protecţie sanitară, fiind foarte bine cunoscut faptul că, în condiţiile în care personalul medical este epuizat, se creează o mare vulnerabilitate în activitate. În plus, sunt create riscuri inclusiv cu privire la sănătatea şi gradul de imunitate în cazul cadrelor medicale, ceea ce este foarte grav. Orice condiţii de muncă nelegale sau impuse abuziv trebuie să înceteze. Sunt obligatorii aplicarea cu stricteţe a protocoalelor medicale, respectarea circuitelor epidemiologice şi a programului de lucru. Cerem respectarea profesionalismului cadrelor medicale implicate în misiunea de salvare de vieţi omeneşti”, mai arată CJ Hunedoara, conform news.ro. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate