Lovitura dura data fumatorilor! Comisia Europeana interzice vanzarea de tutun cu arome!

Comisia Europeana a adoptat miercuri propunerea de revizuire a directivei privind produsele din tutun, care interzice vanzarea de tigari sau tutun de rulat cu arome caracteristice si prevede utilizarea obligatorie a avertismentelor de sanatate ilustrate de dimensiuni mari pe ambalaje, care sa acopere 75% din acestea.

Distribuie pe:

fara descrierePrincipalele victime ale noilor reglementari ar urma sa fie tigarile mentolate si slim, informeaza Agerpress.

De asemenea, propunerea reglementeaza vanzarea transfrontaliera prin internet si prevede modalitati tehnice de combatere a comertului ilicit.

Comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, Tonio Borg, si-a inceput miercuri expunerea privind propunerea de modificare a actualei directive, aratand ca 700.000 de oameni,"respectiv un oras ca Frankfurt sau Palermo", mor anual din cauza fumatului.

"Am reusit! CE a promis o propunere privind produsele din tutun pana la sfarsitul anului 2012 si iata ca astazi o prezint in fata ministrilor sanatatii si a Parlamentului European. Cifrele vorbesc de la sine: tutunul ucide jumatate dintre utilizatorii sai si prezinta un grad ridicat de dependenta. În conditiile in care 70% dintre fumatori incep sa fumeze inainte de varsta de 18 ani, ambitia propunerii de astazi este de a face produsele din tutun si fumatul mai putin atractive si de a-i descuraja pe tineri sa inceapa sa consume produse din tutun", a mai spus Tonio Borg.

"Consumatorii nu trebuie sa fie inselati: produsele din tutun ar trebui sa arate si sa aiba gust de produse din tutun, iar prezenta propunere garanteaza ca ambalajele si aromele atragatoare nu sunt utilizate ca o strategie de marketing. Pachetele de tigari nu pot arata ca o ciocolata sau ca o cutie pentru produse cosmetice", a mai spus Borg.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate