Lovitura grea pentru veniturile romanilor! 30 de taxe si impozite vor fi majorate! Alte 5 noi vor fi introduse! Masurile ne vor afecta pe toti! Afla principalele modificari care te vor lasa fara bani mult mai rapid de la inceputul anului viitor

Codul fiscal si cel de procedura fiscala a fost modificat, in ultimele zile, astfel incat de la anul, in bugetul de stat sa intre mai multi bani. Si de unde puteau sa vina acesti bani daca nu de la noi, romanii de rand?

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descrierePrinsi intre promisiunile electorale (indexarea pensiilor, cresterea salariului minim) si cerintele FMI, guvernantii au gasit cea mai facila metoda de a mari bugetul: cresterea taxelor si inventarea unora noi. Astfel, incepand din 2014, 30 de taxe si impozite vor fi majorate si alte 5 vor fi noi introduse.

Iata cele mai importante modificari si ce efecte vor avea ele:

fara descriere- Introducerea unei accize suplimentare pe combustibili - va duce la cresterea pretului carburantilor, iar efectul de domino, stiut de toata lumea, este majorarea preturilor la toate produsele si alimentele.

- Introducere unui impozit pe constructiile speciale (altele decat cele rezidentiale sau de birouri). Conform hotnews.ro, se pare ca va fi un impozit aplicat companiilor care detin retele de transport energetic, celor care detin diferite depozite, magazii. Logic, aceste companii vor transfera toate aceste costuri suplimentare in pretul final al produselor, ceea ce se va vedea tot in inflatie, adica in scaderea puterii de cumparare. Aceasta prevedere a creat si situatii ciudate. Astfel, se pare ca vor fi impozitate chiar si bornele, semnele de circulatie, marcajele, dar si stalpii pentru transportul energiei.


- Accizele, calculate in functie de inflatie.
Cu impozite noi, cu preturi tot mai mari si scaderea puterii de cumparare, inflatia a putea sa fie peste cea prognozata si atunci, accizele vor fi crescute mai rapidfara descriere

- Cresterea cu 25% a redeventelor pentru resursele minerale (altele decat petrol si gaze). Conform hotnews.ro, cresterea acestora va afecta in primul rand piata constructiilor, oricum aflata in criza prelungita, dar se va reflecta si direct in buzunarul nostru, prin scumpirea apei minerale si a sarii.

-Introducerea posibilitatii de a majora taxele locale cu mai mult de 20% peste rata inflatiei in cazul persoanelor fizice.

- Din pacate, cele mai multe taxe si impozite nou introduse sau majorate ii vor afecta pe agricultori: va fi impozit de 16% si CAS pentru veniturile din cresterea si exploatarea animalelor, pentru veniturile realizate din cultura plantelor, pentru veniturile din silvicultura si piscicultura.

In schimbul acestor taxe si impozite, Guvernul a anuntat indexarea tuturor pensiilor cu rata inflatiei si o probabila crestere a salariilor mici din sectorul bugetar. Informatiile venite pe mai multe surse arata ca vor creste cu 3-4 procente salarii precum cele ale medicilor rezidenti sau ale profesorilor debutanti. Si salariul minim pe economie va creste de la anul, in doua trepte, pana la 900 de lei.

Lovitura dura pentru toti parintii! Vezi ce au decis politicienii

Vestea asta ii va bucura pe toti romanii cu credite! Vezi ce vor politicienii sa faca pentru a-i ajuta sa-si plateasca ratele

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate