Lovitură pentru români. INTERZIS la muncă! Decizie de ultim moment

Situația crează de COVID-19 la nivel global îi afectează pe români și în locurile îndepărtate de țara noastră. SUA au decis interzicea eliberării cărților verzi

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Lovitură pentru români. INTERZIS la muncă! Decizie de ultim moment
Lovitură pentru români. INTERZIS la muncă! Decizie de ultim moment


In articol:

Evident, anunțul făcut de președintele SUA se aplică tuturor străinilor, nu doar românilor, locurile de munca pentru straini fiind sistate. Preşedintele Donald Trump a decis să prelungească pauza de eliberare a „cărţilor verzi” (green card) până la sfârşitul anului. Mai mult, liderul de la Casa Albă a decis să suspende acordarea mai multor categorii de vize pentru muncă.

Decizia lovește în români, dar în SUA aceasta a venit pentru a sprijini lucrătorii americani care au rămas fără locuri de muncă, pe fondul crizei economice provocate de epidemia noului coronavirus, a anunţat luni un înalt oficial american, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Ce dorește Donald Trump să facă cu locurile de munca

Potrivit oficialului, care a vorbit sub protecţia anonimatului, această decizie ar trebui să permită accesul americanilor la aproximativ 525.000 de locuri de muncă. „Prioritatea preşedintelui este să îi readucă pe americani la locurile de muncă”, a spus el.

COVID-19 a lovit în toate structurile continentului american. Dar cea mai mare pagubă produsă rămâne cea a locurilor de muncă. Rata şomajului a ajuns în luna mai la 13,3% din populaţia activă, faţă de 3,5% în luna februarie, din cauza măsurilor de izolare impuse de autorităţi pentru a combate pandemia COVID-19, anunță americanii.

Locuri de munca, dar nu pentru straini

Confruntat cu această creştere importantă a şomajului, preşedintele republican a decis în urmă cu două luni să suspende eliberarea "cărţilor verzi" care oferă statutul de rezident permanent în SUA, dar nu s-a atins de vizele temporare pentru muncă.

Dacă SUA au fost în permanentă căutare de străini care să lucreze în domenii sensibile, precum tehnologia de vârf sau biochimia, acest lucru se schimbă începând din prezent. Noul ordin va prelungi această suspendare până la 31 decembrie şi, în plus, va include mai multe tipuri de viză, inclusiv cele de tip H1B, utilizate în special în sectorul tehnologiei de vârf sau cele între companii, folosite pentru anumite contracte de expatriere.


Citește și:

Spania, din nou sub carantină: amenințată de COVID-19, o regiune din Madrid va fi „închisă” din nou

Cifre ALARMANTE. Numărul cazurilor noi de coronavirus rămâne ridicat. Sute de pacienți se află în stare gravă la Terapie Intensivă

Opera de artă semnată Bansky, estimată la 5 milioane de lire sterline: artistul a făcut o reinterpretare a unui faimos tablou de Monet, adaptată societății de azi

Avertismentul dur al unui virusolog: „Iarna nu va fi uşoară. Nu scăpăm repede de măști”

Brandul de lux Off White c/o Virgil Abloh a furat, fără să menționeze de unde, designul „Coloanei Infinitului” de Brâncuși. Oamenii au sesizat imediat!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies