Luca Ciubotaru: tânărul care a studiat la Harvard și Sorbona, dar s-a întors în țară pentru a schimba comunitatea

Tânărul jurist Luca Ciubotaru este absolvent de Harvard și Sorbona, întors acum în satul antal pentru a face o schimbare: își dorește să apropie comunitatea!

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta


In articol:

Luca Ciubotaru
Luca Ciubotaru[Sursa foto: Observator]

Ani de zile, tânărul Luca Ciubotaru a urmat studii universitare. A făcut Facultatea de Drept, din Iași, iar ulterior a plecat cu bursă universitară la Paris, de unde și-a continuat drumul până și în State, unde a studiat un subiect inedit: organizarea comunitară, sau cum să schimbi comunitatea.

După ce a acumulat informații pe parcursul anilor de studiu universitar la Harvard și Sorbona, Luca Ciunotaru este tânărul care s-a întors în  România cu intenția de a schimba comunitatea din satul natal.

Într-un interviu oferit jurnaliștilor de la observatornews.ro, Luca Ciubotaru și-a deschis sufletul cu privire la cele învățate peste hotare.

„În Statele Unite, să faci ceva pentru comunitate poate să fie chiar o profesie, un job full time. Toate experienţele astea m-au format, m-au şlefuit într-un fel şi ăsta e motivul pentru care încerc să mă întorc acasă cât pot de des, deşi distanţa de la Bucureşti până la Suceava mă omoară, pentru că nu avem autostrăzi, dar încerc să revin cât pot de des şi să dau mai departe ce am învăţat.”, a povestit Luca Ciubotarau, jurist absolvent de Harvard și Sorbona.

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Sunt câțiva tineri care au adus civismul în Bilca. Treptat, i-au convins pe localnici să adune gunoaiele din sat și să se-ajute reciproc. Acum, vor să înființeze o pistă pentru bicicliși lungă de 7 kilometri. Culmea, la început, le-au stat în cale chiar cei aleși să aibă grijă de comunitate.

Luca Ciubotaru, tânărul absolvent de Harvard și Sorbona care s-a întors în satul natal

Citeste si: O nouă dispariție: Diana Nicoleta, în vârstă de 15 ani, a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Citeste si: Bătrână de 88 de ani, batjocorită de propria fiică. A fost păcălită și abandonată pe drumuri

Citeste si: Brandul de lux Off White c/o Virgil Abloh a furat, fără să menționeze de unde, designul „Coloanei Infinitului” de Brâncuși. Oamenii au sesizat imediat!

Aflăm în continnuare cum a reușit Luca să demareze construcția „Parcului Prieteniei”: deși la început era privit cu suspiciune, juristul a reușit să-și convingă consătenii să se implice, toți, într-un proiect benefic atât pentru sat cât și pentru comunitatea din Bilca.

„La început nu a fost aşa uşor, pentru că nu ştiau ce vrem. Se gândeau că poate vrem să facem un partid. Dar, văzând copilul ăla câtă putere are, el ne-a împins şi ne-a dat curajul de a merge mai departe. Tot ce facem, facem pentru generaţia de mâine şi pentru cei care vor veni în urmă.

 Cred că cea mai mare realizare e că s-a legat o comunitate în Bilca şi faptul că inclusiv efortul de a realiza un parc împreună cred că a distrus cumva nişte mituri. În sensul că tot timpul oamenii aveau senzaţia că "dom'le, nu se poate, noi nu putem face altceva în afară de ce face statul sau trebuie să aşteptăm să facă primarul sau să facă consilierii locali sau să vină din cer schimbarea", a declarat tânărul Luca Ciubotaru, pentru sursa citată.

Visul absolventului este de a uni comunități. Tânărul își dorește să se porducă o schimbare în România, însă a explicat și de ce această schimbare a mentalității este grea de atins:

 „Oamenii încep să-şi schimbe mentalităţile şi încep să înţeleagă că ei au puterea să îşi transforme comuna lor, să facă o schimbare, oricât ar fi ea de mică, fie că vorbim de o acţiune de ecologizare, fie că vorbim de o sesizare la Garda de Mediu, de un parc sau simpla atitudine civică de a întreba aleşii nu doar din 4 în 4 ani, ci în fiecare zi ce fac în comuna lor. Asta deja e o schimbare mare în comunitate!”


Citește și:

EXCLUSIV! Scandal uriaș între Răzvan Botezatu și Raluca Dumitru! Erau cei mai buni prieteni, acum...

Emily Burghelea a făcut marele anunț pe pagina ei de Instagram: „A treia oara-i cu noroc!”

Război total între maneliști: Jador, Florin Salam, Dani Mocanu și Tzanca Uraganu au lansat piese simultan! Cine a ajuns pe locul 1 trending Youtube și cine a fost umilit total

Armin Nicoară și Claudia Puican, lună de miere! ”Dacă tot am ratat căsătoria, măcar asta să facem”

Ludovic Orban anunță noi restricții dure! Circulația pe timpul nopții ar putea fi restricționată în mai multe orașe

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies