Ludovic Orban a anunțat decretarea stării de alertă începând cu ora 00:00! „Este clar că riscul de infectare creşte”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seară, decretarea stării de alertă începând din 15 mai, de la ora 00.00 (zero). Orban a precizat că se vor lua toate măsurile necesare pentru protejarea populaţiei, având în vedere că riscul de infectare va creşte, odată cu relaxarea unora dintre restricţii.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Coronavirus. Ludovic Orban a anunțat  starea de alertă
Coronavirus. Ludovic Orban a anunțat starea de alertă

”Am luat decizia de a convoca CNSU pentru a decreta starea de alertă începând de mâine, 15 mai, de la ora 00.00”, a anunţat Ludovic Orban, în debutul şedinţei CNSU. 

Premierul a explicat din nou ce reprezintă starea de alertă şi a precizat că vor fi luate toate măsurile pentru a împiedica răspândirea pandemiei. 

”Decizia este de a declara starea de alertă pentru a permite autorităţilor să ia toate măsurile necesare pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor români. Starea de alertă reprezentă răspunsul la o situaţie deosebită”, a mai spus Orban. 

Potrivit acestuia, ”este pentru prima dată în istorie când se declară starea de alertă”. 

Citeste si: “Ființe de lumină m-au readus la viață”. Ione a trăit momente unice - evz.ro

Citeste si: Pacient cu COVID, uitat în izolator două zile la Ploiești, fără tratament, doar cu masca de oxigen pe față - bzi.ro

Citeste si: Alte 17 decese provocate de coronavirus. Bilanțul total al deceselor: 1053 de persoane. Numărul celor vindecaţi a crescut cu peste 1.000

Citeste si: Familie din Dâmbovița, terorizată de propriul fiu: „Vai de viața noastră”

”Vom face faţă unei situaţii noi şi va trebui să ne comportăm responsabil”, a afirmat premierul. 

Ludovic Orban a anunţat că, odată cu instituirea stării de alertă, se vor ridica o serie de restricţii, românii vor redobândi libertatea de circulaţie în interiorul localităţii. 

”În afara localităţilor, va fi permisă deplasarea pentru o serie importantă de motive. De asemenea, vor fi deschise spaţiile comerciale care au ieşire din afară şi cele cu o suprafaţă mai mică de 15.000 mp. Se va relua activitatea în frizerii, coaforuri, cabinete stomatologice, se va relua activitatea în spitale, se va elimina orice restricţie legată de internări, orice persoană va beneficia de servicii medicale. Se vor relua activităţi sportive, în cantonamente pentru echipele naţionale”, a mai afirmat premierul. 

Potrivit acestuia, ”numărul de interacţiuni sociale, vocaţiile de interacţiune pe oameni se vor înmulţi şi acest lucru va presupune o responsabilitate suplimentară din partea cetăţenilor, în comportamentul pe care îl vor avea în mijloacele de transport în comun”.

Ludovic Orban a precizat că ”este clar că riscul de infectare creşte”. 

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 26 Noiembrie 2020: astăzi norocul poate veni din cele mai neobișnuite situații

Oana Zăvoranu aruncă bomba! Pepe și Raluca Pastramă nu divorțează? Adevărul despre separare

Momente de groază la Pro Tv! O super vedetă, luată cu salvarea. A căzut brusc la pământ și nu-și mai simțea picioarele

Sfântul Maslu, cea de-a șaptea Sfântă Taină este speranța celor bolnavi

Cum calculezi CIFRA DESTINULUI și ce semnificații are această cifră?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies