Ludovic Orban, anunț despre bolnavii de coronavirus externaţi la cerere: Fie se întorc în spital, fie..

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni seară, la Digi24, că odată intrată în vigoare legea privind carantina, Direcţiile de Sănătate Publică vor emite decizii şi pentru cei 972 de pacienţi cu coronavirus care s-au externat la cerere. Ei vor fi verificați de către angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe, explică acesta.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Ludovic Orban, anunț despre bolnavii de coronavirus externaţi la cerere: Fie se întorc în spital, fie..
Ludovic Orban, anunț despre bolnavii de coronavirus externaţi la cerere: Fie se întorc în spital, fie..


In articol:

Ludovic Orban a anunțat că cei 972 de pacienţi cu coronavirus care s-au externat la cerere vor putea să se întoarcă la spital sau să stea în izolare în locaţii pe care le aleg, după ce intră în vigoare noua lege a izolării și carantinei.

Bolnavii cu Covid-19, externați la cerere, se pot întoarce la spital sau pot fi tratați acasă

Premierul spune că a solicitat transmiterea rapidă a bazelor de date, astfel încât Direcţiile de Sănătate Publică să poată să emită deciziile, fie dacă doresc să se interneze în spital, fie să fie trataţi în izolare la domiciliu.

„Am solicitat transmiterea rapidă a bazelor de date, astfel încât fiecare Direcţie de Sănătate Publică să poată să emită deciziile privitoare la aceştia, fie dacă doresc să se interneze în spital, fie, dacă nu, să fie trataţi în izolare la domiciliu sau în altă locaţie de izolare pe care şi-o doresc. Toată baza de date de la Ministerul Sănătăţii să fie transmisă la MAI, să existe, practic supraveghere medicală pentru respectarea tratamentului, evoluţia bolii şi în acelaşi timp, controale de respectare a măsurii izolării la domiciliu”, a declarat el.

Citeste si: Nelu Tătaru: Ajungem la 1.000 de cazuri pe zi. Ministrul Sănătății spune cum va ajuta noua lege a carantinei

Citeste si: Andreea Esca a confirmat faptul că a avut COVID-19, în lacrimi, la televizor: ”Da, am fost bolnavă”

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Un vaccin dezvoltat la Oxford întărește sistemul imunitar în lupta împotriva Covid-19. Marea Britanie a comandat deja 100 de milioane de doze

Ludovic Orban a precizat că cele 972 de persoane confirmate cu coronavirus care s-au externat la cerere vor fi tratate la domiciliu.

Evident, pentru toate aceste persoane, în momentul de faţă, se va dispune tratarea prin izolare la domiciliu. Şi, în mod clar, de acum încolo se aplică legea. Persoanele care vin cu simptome la spital, pot fi internate 48 de ore, până la diagnosticare, după care se vor aplica prevederile legale, de asemenea, se va putea dispune izolarea la domiciliu, dacă nu se va putea face tratarea persoanei la spital. De asemenea, vom putea impune izolarea la domiciliu pentru toţi cei care au intrat în contact cu persoanele infectate prin decizii ale angajailor din DSP-uri. De asemenea, am avut o discuţie cu domnul Ministru Tătaru, practic să ceară fiecărei DSP necesarul de personal, pentru că acem avem posibilitatea de a utiliza pârghia detaşării şi în felul acesta putem să întărim DSP-urile”, a completat premierul. 

Premierul atrage atenția că o persoană diagnosticată pozitiv cu coronavirus care a ieșit din izolare și a infectat o alta, comite o infracțiune.

„Dacă au stat acasă, cuminţi, nu au intrat în contact cu alţii, riscul de răspândire al bolii nu a existat. Dacă, în schimb, dacă, deşi diagnosticaţi pozitiv, au ieşit din izolare şi au intrat în contact cu alte persoane, atunci există un risc epidemiologic mare de răspândire a virusului de către aceste persoane. Aici atrag atenţia că, dacă se demonstrează că o persoană diagnosticată pozitiv a ieşit din starea de izolare şi a infectat pe cineva, ştiind că este pozitivă, asta înseamnă infracţiune”, spune Orban.

Legea privind carantina intră în vigoare marţi, 21 iulie.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Vulpița i-a făcut o surpriză neașteptată lui Viorel. Tânăra din Blăgești, schimbare completă de look!

Nelu Tătaru: Ajungem la 1.000 de cazuri pe zi. Ministrul Sănătății spune cum va ajuta noua lege a carantinei

Andreea Esca a confirmat faptul că a avut COVID-19, în lacrimi, la televizor: ”Da, am fost bolnavă”

Puterea dragostei 21 iulie. Ramona, atacuri la adresa Biancăi: ”Eu afară o să fiu cu Livian!”

Un interlop celebru din București, bătut cu bestialitate de către un milionar! Scandalul a avut loc într-un restaurant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies