Ludovic Orban, anunț despre examenele naționale. Ce măsuri s-au luat

Ludovic Orban a anunțat noi măsuri în contextul examenelor naționale.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că autorităţile vor lua toate măsurile pentru a elimina riscurile de infectare a elevilor care vor face pregătire pentru examenele naţionale după data de 2 iunie şi apoi vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. El a precizat că elevii şi profesorii vor purta măşti, iar şcolile vor fi dezinfectate.

Ludovic Orban a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, susţinută la Craiova, ce garanţii există că elevii care vor susţine examenele naţionale vor fi în siguranţă.

Citeste si: Un cercetator care studia COVID-19 a fost ucis! "Era aproape de o descoperire semnificativa" 

 

“Copiii s-au pregătit pentru aceste examene şi prin lege şi prin tot ceea au făcut ca şi pregătire, aceste examene le afectează, le influenţează evoluţia ulterioară. Ca atare, sunt convins că până la urmă şi părinţii vor înţelege că există un risc minor, noi o să luăm toate măsurile posibile: dezinfectarea şcolilor, niciun copil nu va intra fără mască, supravegherea copiilor, o să fie un număr mic de elevi în clasă astfel încât să se poată respecta toate distanţele”, a spus premierul.

El a menţionat că părinţii nu au de ce să se teamă de aceste examane

Citeste si: Raed Arafat, mesaj pentru românii amendați în perioada de izolare: "Înțeleg supărarea și frustrarea cetățenilor..."

 

“Suntem gata să luăm şi alte forme de măsuri, de exemplu, am văzut forma asta de separare prin intermediul plexiurilor care practic permite izolarea persoanei. Vom lua toate măsurile pentru a elimina riscurile de infectare a elevilor. Profesorii, de asemenea, vor purta mască, nu cred că există riscuri şi nu cred că părinţii trebuie să se teamă de aceste examene pentru că vom încerca să organizăm perioada de după 2 iunie şi examenele de asemenea natură încât să reducem la maxim orice risc de infectare al elevilor”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate