Ludovic Orban, anunț important pentru creștini! Când se vor relua slujbele religioase și cum se vor desfășura ?

Ludovic Orban a anunțat că slujbele religioase ar putea și reluate în viitorul apropiat, bineînțeles cu respectarea unor reguli.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Când se vor relua slujbele religioase și cum se vor desfășura ?
Când se vor relua slujbele religioase și cum se vor desfășura ?


In articol:

Când se vor relua slujbele religioase? Premierul Ludovic Orban anunţă că "în viitorul apropiat” s-ar putea relua slujbele religioase în interiorul lăcaşelor de cult, cu respectarea unor reguli şi cu participarea unui număr limitat de persoane. Orban afirmă că nu vor intra jandarmi în biserici pentru a face verificări, spunând că se aşteaptă la "autoreglementare”, potrivit News.ro.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț îngrijorător. Va fi haos în România, dacă Parlamentul nu va lua această decizie: „Riscul este foarte mare...”

Ludovic Orban, anunț important pentru creștini! Când se vor relua slujbele religioase și cum se vor desfășura?

Întrebat, vineri, la Oradea, când vor fi reluate slujbele religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioşilor, premierul a afirmat că este posibil acest lucru "în viitorul apropiat, funcţie de evoluţia epidemiei”.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: VIDEO. Noi măsuri de relaxare, anunțate de Guvern. Ce vom avea voie să facem din 15 iunie?

Când se vor relua slujbele religioase și cum se vor desfășura ?
Când se vor relua slujbele religioase și cum se vor desfășura ?

„Este prevăzută în planul nostru deschiderea bisericilor pentru oficierea de slujbe în interiorul bisericii. Eu sunt un om credincios, cred cu adevărat că este importantă prezenţa omului alături de Dumnezeu, în special în biserică şi indiferent de religia pe care o are fiecare cetăţean, pregătim redeschiderea bisericilor”, a explicat Ludovic Orban.

Premierul României a adăugat că se vor putea oficia slujbe în interiorul lăcaşelor de cult, respectând reguli de distanţare fizică. 

Citeste si: Iohannis a semnat noi decrete. Ce a decis președintele României

„Va depinde în mare măsură de autoreglementarea din partea bisericii privitor la respectarea regulilor. Nu o să vedem jandarmi intrând in interiorul bisericii să stea să verifice, asta e o chestiune de autoreglementare”, a precizat Ludovic Orban.

El a susţinut că în urma discuţiilor cu reprezentanţii cultelor a constatat că "există clar o atitudine responsabilă” în această privinţă şi că în viitorul apropiat se vor putea relua ceremoniile în interior, cu un număr limitat de persoane.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră: „Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”

Alte patru decese provocate de coronavirus, anunţate. Bilanţul în România a ajuns la 1.326

Fratele lui Ludovic Orban câștigă de două ori mai mult decât premierul! Leonard Orban este consilier la Cotroceni

S-a lămurit misterul dispariției celui mai bogat pensionar român! Gheorghe Bălășoiu încasează 66701 lei pe lună FOTO EXCLUSIV

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies