Ludovic Orban, despre demisiile cadrelor medicale: "Eu le-aş da dreptul să se mai gândească"

COVID-19. Ludovic Orban despre demisiile cadrelor medicale din cauza epidemiei de coronavirus

Distribuie pe:

ludovic-orban-coronavirus
ludovic-orban-coronavirus


In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, referitor la demisiile medicilor din România, că s-a făcut propunerea interzicerii dreptului de practică, din zona politică, dar şi din afara ei. Orban spune că nu are o părere clar conturată despre acest lucru şi că se mai discută cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Premierul afirmă că se vor lua măsuri mai dure, gândindu-se la o perioadă mai lungă de preaviz.

“Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică să prelungim perioada de preaviz. Este posibil să facem asta în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la Codul Muncii”, a spus Ludovic Orban, miercuri, la Europa Fm.

Ludovic Orban, despre demisiile cadrelor medicale: "Eu le-aş da dreptul să se mai gândească"

Orban afirmă că ”interzicerea dreptului de practică este o propunere formulată şi din zona politică şi din afara zonei politice”, dar că nu are ”o opinie clar formulată”.

”Este uşor să spui să nu mai practice medicina, dar România şi aşa duce lipsă de cadre medicale. Avem nevoie de fiecare medic, de fiecare asistent medical, de fiecare personal cu experienţă. Trebuie să asigurăm condiţii mai bune în spitale, să cumpărăm materialele necesare, să asigurăm resursele necesare. Solicitarea mea către personalul medical este să îşi facă datoria, să respecte jurământul lui Hipocrat, să trateze toţi pacienţii, nu numai pacienţii infectaţi cu coronavirus, ci şi pacienţii care au nevoie de îngrijiri medicale”, a mai afirmat premierul.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Ce se întâmplă acum cu Mihai Șora! Toată lumea e îngrijorată după ce a apărut zvonul că a ieșit pozitiv la testul de coronavirus

Citeste si: Anunt oficial. Ministerul Sanatatii: Cat rezista COVID-19 pe plastic si inox, carton sau cupru

Acesta a mai spus că se fac eforturi pentru asigurarea echipamentelor necesare.

“Încercăm să intervenim pentru asigurarea stocurilor strategice care ar fi trebuit să existe, pentru a distribui acolo unde e o criză. Facem eforturi disperate să obţinem aceste materiale”, afirmă premierul.

Citeste si: Coronavirus România: 357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Mai mulţi medici şi cadre medicale au demisionat în ultimele zile, mulţi dintre ei acuzând lipsa de protecţie în faţa virusului.

sursa: news.ro

sursa foto: Mediafax Foto

Urmatorul articol
Citește și:

Dorin Goian, prins în ”iadul” din Suceava. ”E realmente DRAMATIC aici! Mă doare că lumea ne numește Lombardia României”

509 decese in ultimele 24 de ore in Franta. Peste 6.000 de pacienti, la Terapie Intensiva

Gabriela Cristea și Tavi Clonda, măsuri de protecție radicale. La ce au recurs cei doi

Te poti plimba cu bicicleta in timpul starii de urgenta? La ce distanta de casa trebuie sa fie supermarketul de la care faci cumparaturi?

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies