Ludovic Orban, despre purtarea măștilor medicinale: „Nu poți impune o astfel de obligație”

Premierul Ludovic Orban consideră că nu poate fi impusă obligativitatea purtării măştilor atâta timp cât nu există posibilitatea ca fiecare cetăţean să poate cumpăra astfel de măşti şi acestea să fie achiziţionate la preţuri decente.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Ludovic Orban, despre purtarea măștilor medicinale
Ludovic Orban, despre purtarea măștilor medicinale


In articol:

Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la Digi 24, că nu crede că măştile improvizate fac bine. 

"Nu poţi să impui această obligativitate atâta timp cât nu există o capacitate de producţie care să ofere fiecărui cetăţean posibilitatea de a achiziţiona la preţuri decente, preţuri rezonabile, cantităţile de măşti necesare. Sigur că există această recomandare, dar cine se apucă să impună această obligativitate fără să ofere cetăţenilor posibilitatea de a găsi aceste măşti. Aici improvizaţiile nu cred că fac bine. Pentru cetăţeni trebuie să poarte aşa aşa-numitele măşti chirurgicale, care oferă un grad de protecţie important şi care nu sunt pentru intrarea în contact să spun apropiat cu persoane asupra cărora există riscul să fie infectate şi aici sunt deja producători români care fabrică astfel de măşti chirurgicale”, a afirmat Orban. 

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Ludovic Orban, anunţ de ultimă oră despre șomajul tehnic pentru profesori

Citeste si: Cum s-a transformat sistemul medical din România. Spitalele sunt focare de infecție, iar medicii au ajuns pacienți

Citeste si: Tragedie în Suceava. Un bărbat cu mănuși și mască de protecţie, găsit spânzurat în faţa blocului

Prmeierul a menţionat că în prezent noi companii sunt acreditate pentru a produce măşti chirurgicale 

"Încercăm să acredităm noi companii pentru a creşte producţia internă de astfel de măşti chirurgicale şi putem impune o astfel de obligaţie atunci când avem o cantitate suficientă, accesibilă pentru cetăţeni. În perioada actuală în care efectiv aceste măşti nu se găsesc şi mai ales şi atunci când se găsesc se găsesc la preţuri foarte mari, nu poţi impune o astfel de obligaţie până nu ai o ofertă similară. Ei dau obligaţiile de a purta măşti oarecum fixând o normă care nu este posibil să fie respectată. Noi la nivelul Guvernului când fixăm o obligaţie, încercăm ca obligaţia respectivă să poată fi pusă în practică, nu poţi să îi fixezi unui cetăţean o obligaţie în condiţiile în care nu îi oferi cetăţeanului o obligaţie de a respecta măsura”, a mai spus Orban.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, spune că autorităţile au început să recomande purtatul măştii sau al altor forme de material de protecţie pentru nas şi gură, în spaţiile publice, întrucât dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID-19 în comunitate. "Aduceţi-vă aminte, nu este nevoie de masca medicală ca să vă protejaţi şi să protejaţi pe alţii... puteţi improviza!", afirmă el. (Citeste si: Arafat: Nu cred că a trecut ce era mai greu/ Sperăm să dureze cât mai scurt, probabil 3-4 săptămâni, nu pot să dau cifre sau să fiu citat cu cifre)

Urmatorul articol
Citește și:

Iancu Sterp își amenință colegii de la Survivor România cu maceta: „Dacă nu câștigați, v-am spart! M-ați auzit?”

Puterea dragostei 6 aprilie. Andy a revenit în emisiune! Imagini incendiare cu el și Andreea Oprică

Alex Bodi, mesaj emoționant pe rețelele de socializare: „Eu sa te pot face mereu fericită și să-ti aduc zâmbetul pe buze”

Un celebru jucător de fotbal, protagonistul unui scandal sexual. A găzduit o orgie, după care și-a sfătuit fanii să respecte distanțarea socială

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies