Ludovic Orban face anunțul: nu există resurse financiare disponibile pentru dublarea alocațiilor

Prim-ministrul Ludovic Orban a promis că va căuta soluții pentru ca ele să crească anul acesta.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Ludovic Orban face anunțul: nu există resurse financiare disponibile pentru dublarea alocațiilor


In articol:

Ludovic Orban a explicat faptul că nu există resursele financiare disponiibile pentru ca dublarea alocațiilor copiilor.

Tot el a explicat ulterior că variantele posibile pentru mărirea alocațiilor vor fi verificate. Acest lucru nu va fi posibil imediat însă, datorită lipsei fondurilor.

„Vom găsi o soluţie împeună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar, sigur, nu la dublarea imediată, pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile”, a spus Ludovic Orban, în data de 16 iulie, într-o conferință de presă.

 

Citeste si: Raed Arafat, plângere la DIICOT după amenințările cu moartea primite: „Au mai fost, dar astea par seriose”

Citeste si: Andreea Mantea, noi lămuriri despre motivele care au făcut-o să renunțe la postul de prezentatoare a emisiunii Puterea Dragostei: „David începuse să îmi pună tot felul de întrebări ciudate”

Citeste si: Bianca Drăgușanu are o soră geamănă. Surpriză totală! Nimeni nu știa de ea

Curtea Constituțională a respins sesizarea Guvernului cu privire la dublarea alocațiilor

„Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a transmis CCR.

Marcel Ciolacu a transimis un mesaj către premierului Ludovic Orban și preşedintele Klaus Iohannis. După ce CCR a amânat dublarea alocațiilor, Marcel Ciolacu a decis să-și spună cuvântul.

 

„Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea”, a comentat liderul social-democraţilor.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate