Ludovic Orban: „Guvernul va lansa o campanie de informare privind măsurile care trebuie respectate”

Premierul Ludovic Orban a afirmat că Guvernul va lansa o campanie de informare privind măsurile care trebuie respectate de cetăţeni în această perioadă şi de abia după această perioadă, dacă oamenii nu vor respecta regulile, vor putea fi date şi amenzi.

Autor: M.B.

In articol:

"Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu privire la toate măsurile sanitare şi de securitate în muncă care trebuie respectate pentru a feri cetăţenii de riscul infectării. O perioadă de timp recomandarea pe care am dat-o către forţele de ordine este aceea de a informa, de a solicita respectarea regulilor.

În fiecare domeniu de activitate va exista o reglementare specifică care va trebui cunoscută întâi şi abia apoi respectată. Ca atare, în prima parte, mai ales cu portul măştii, cu triajul la intrarea în instituţii sau în companii, aceste reguli practic vor fi transmise cetăţenilor să le cunoască, transportul public, vor fi nişte condiţii care au şi fost emise prin ordin comun. După această perioadă de informare, dacă cineva nu va respecta, putem să dăm şi amenzi, dar deocamdată să fie corect informaţi oamenii”, a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sebeş, judeţul Alba.

Întrebat dacă cineva poate merge pe malul mării sau la munte să se plimbe, premierul a spus:" Dacă vă încadraţi la motivele de deplasare în afara localităţii prin ceea ce declaraţi nu vă amendează nimeni şi aveţi deplina libertate să ieşiţi din localitate”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, cerere neașteptată pentru Anamaria Prodan: „Mi-a cerut să renunț la numele lui de familie”- bzi.ro

Citeste si: Un bărbat bolnav de cancer pulmonar a murit! Operația lui a fost anulată pentru că toate paturile erau pentru pacienții infectați cu coronavirus

Ludovic Orban a mai afirmat că îi îndeamnă pe cetăţeni să respecte toate regulile care au fost luate pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor.

Terasele s-ar putea deschide din 1 iunie

"Îi îndemn pe cetăţenii români să respecte toate regulile, toate normele care le-am stabilit, că nu le-am făcut că aşa am vrut noi. Toate aceste norme sunt instituite, nu numai în România, ci în foarte multe ţări, tocmai pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor, pentru a reduce riscul de răspândire a virusului. Intenţia noastră este aceea de a relaxa gradual, bine gândit, pe baza unor evaluări de risc epidemiologic foarte bine puse la punct toate restricţiile.

În măsura în care, până la data de 1 iunie, nu vom înregistra o creştere semnificativă a numărului de cazuri, vor urma următoarele măsuri de relaxare pe care le-am gândit şi acestea în funcţie de evaluările de risc epidemiologic. Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai, dar mai ales că se va face vreme frumoasă, în condiţiile în care putem să găsim nişte soluţii ca să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase. Şi în măsura în care oamenii se comportă responsabil, în măsura în care oamenii respectă regulile, înţeleg care sunt metodele de transmitere a virusului şi iau atitudinea corectă pentru a se proteja sau pentrui a-i proteja pe ceilalţi, uşor, uşor o să revenim la normalitate”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă persoanele care au plătit amenzile declarate neconstituţionale vor primi banii înapoi, premierul a răspuns: "Suntem în analiză pentru a găsi o soluţie legată. Când vom găsi această soluţie legală, o vom anunţa public”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mirela Vaida l-a făcut praf pe Viorel Stegaru. Nu a mai rezistat și a spus lucrurilor pe nume: „Nu te mai baza că te ajutăm. Nu mai vrem. Ai înțeles?”

Dragostea nu ține cont de reguli! O femeie vrea să se mărite cu fiul vitreg pe care l-a crescut de la șapte ani

Prima vedetă care a plecat din București după ridicarea stării de urgență: „Mă duc la țară să fac grătar!”

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

Minunea de la Dumnezeu care s-a întâmplat chiar acum: "Au fost uimiţi, foarte uimiţi!" (VIDEO)

DIVORT fulger showbiz! Erau cel mai frumos cuplu. Toata lumea este in stare de soc

Anunț-bombă despre Pfizer. Informația a fost confirmată oficial. Toată lumea trebuie să afle

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies