Ludovic Orban: „Îl voi propune pentru funcția de ministru al Sănătății pe Nelu Tătaru”

Premierul Ludovic Orban a anunțat oficial demisia ministrului Sănătății, Victor Costache.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Ludovic Orban: „Îl voi propune pentru funcția de ministru al Sănătății pe Nelu Tătaru”

„Regret demisia lui Victor Costache”

„Am luat act de această demisie. Îi voi transmite preşedintelui României această demisie pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care-l conduc, am făcut echipă şi am luat o serie de decizii importante pentru sistemul medical. Regret demisia, dar o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare.


In articol:

Îi voi propune domnului preşedinte pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe domnul Nelu Tătaru Se va emite decretul de revocare. Domnul secretar de stat face parte din echipa de la Ministerul Sănătații, a fost, este și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus, stăpânește toate procedurile și tot planul de măsuri, azi se află la Suceava, l-am informat de decizia mea, urmează să vină în București și să discutăm toate detaliile.

Voi încerca să întăresc echipa de la Ministerul Sănătății care trebuie să facă față tuturor situațiilor. În baza recomandărilor de la Comisia Europeană, am stabilit care sunt prioritățile de diagnosticare care rămân valabile. În diagnosticare aplicăm aceste reguli, în conformitate cu recomandările existente la nivel european și international.

Totodată, Orban a vorbit despre:

- apărarea spitalelor, procurarea de urgență a echipamentelor necesare medicilor, asistentelor, indiferent de subordinea căror autorități se află aceste spitale

- prioritate 0 - echipamente, tratament pentru a proteja angajații spitalelor care tratează bolnavii de coronavirus

„Punem în aplicare în continuare strategia deja stabilită și gradual pregătim toate spitatele care intră în aparatul strategic, pregătirea lor pentru momentul în care trebuie să intre în dispozitivul de tratare. Toți îsi fac datoria cu devotament, au ca scop apărarea vieții și sănătății cetățenilor români”, a mai spus Orban.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate