Ludovic Orban, noi declarații despre testarea aleatorie a 10.000 de bucureșteni: "Că selectăm noi oamenii sunt povești"

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că România nu a fost pregătită pentru diagnosticarea infectării cu coronavirus, pornind cu un singur aparat.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Ludovic Orban, noi declarații despre testarea aleatorie a 10.000 de bucureșteni: "Că selectăm noi oamenii sunt povești"
Ludovic Orban, noi declarații despre testarea aleatorie a 10.000 de bucureșteni: "Că selectăm noi oamenii sunt povești"


In articol:

Premierul a precizat că, treptat, au fost introduse în circuitul de diagnosticare aparate de la universităţi, DSP-uri sau clinici private pentru a creşte capacitatea de diagnosticare.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, care consideră că este situaţia României în acest moment, în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus şi a spus: ”România încă din primul moment a luat măsuri extrem de serioase. După Anul Nou Chinezesc, când au venit mii de oameni din China, nu a existat nicio îmbolnăvire. În România s-au întors peste 200.000 de români, cei mai mulţi din ţări grav afectate. Dacă nu am fi luat măsuri severe de carantinare, răspândirea ar fi fost foarte mare”.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Premierul a precizat că ”suntem la un număr de decese relativ mic, care este sub nivelul de mortalitate din alte ţări”.

”Capacitatea de diagnostcare a fost limitată, România nu a fost pregătită. Noi am pornit de la un RealTime PCR. Am crescut treptat. La începutul săptămânii viitoare vom avea capacitatea de a face 2.000 de teste”, a sus Orban, precizând că s-a luat aparatură de la universităţi, DSP-uri sau clinici private.

”Capacitatea noastră de diagnosticare va creşte constant”, a mai spus Orban, afirmând că există priorităţi de diagnosticare, în funcţie de capacitatea existentă.

Ludovic Orban, noi declarații despre testarea aleatorie

”Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleatoriu. Că selectăm noi 10.000 de oameni sunt poveşti”, a mai spus Orban, referindu-se la proiectul din Bucureşti unde, începnd de luni, peste 10.500 de persoane vor fi testate.

Galerie foto 
Citește și:

OMS face anunțul de care se teme toată lumea. „Ne aflăm într-un moment critic în această pandemie.” Ce se va întâmpla în lunile următoare

Record de pacienți la ATI. Peste 4700 de cazuri de coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore

Cutremur la Pro Tv! După Mihai Petre, un alt jurat de la Românii au talent rupe tăcerea: de ce a decis să plece

Alexandru, un tânăr român bătut și aruncat de viu într-un canal din Spania. Ucigașii au fost trași la raspundere: ”Nu e pagubă, e un român mai puțin”

Copil de zece ani, refuzat de un spital, pe motiv că nu sunt locuri la ATI: ”Ni s-a rupt sufletul”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies