Ludovic Orban, un nou anunț despre pensiile românilor: „Vor crește...”

Ludovic Orban a anunțat sâmbătă seara că pensiile românilor vor crește. Cum anume, având în vedere situația creată de coronavirus? A explicat chiar el

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Ludovic Orban, un nou anunț despre pensiile românilor: „Vor crește...”


In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă la România TV, că pensiile vor creşte, dar vor creşte cu atât cât va permite economia, precizând că sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală.

Citeste si: Polițistul care a fost concediat după ce și-a acuzat șefii că îl presează să dea amenzi e dator vândut! Kovacs Valer depinde acum doar de salariul mic al soției sale, care e cameristă la un hotel!

”Pensiile vor creşte. Cu cât, depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a le plăti. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală si vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită”, a dat asigurări premierul, întrebat dacă pensiile vor creşte de la 1 septembrie.

Ce a declarat Ludovic Orban despre majorarea pensiilor

În ceea ce priveşte procentul cu care vor creşte pensiile, Ludovic Orban a explicat că la şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, va trebui prezentat un raport privind situaţia economică şi bugetară.

Citeste si: Toată lumea trebuie să știe asta! Poliția Română te amendează drastic dacă nu ai completat noua declarație

Citeste si: Tătaru: Guvernul a aprobat acordarea de măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate

”La 6 luni va trebui prezentat un raport privind situaţia bugetară şi vom vedea şi prognozelor instituţiilor internaţionale şi la baza deciziei va sta realitatea economică şi capacitatea efectivă de a susţine plata pensiilor. Repet, pensiile vor creşte dar vor creşte cu atât cât va permite economia. Cu cât economia va creşte, cu atât pensiile vor creşte cu un procent mai mare” a adăugat Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate