Lui Marius Vizer, presedintele Federatiei Internationale de Judo, i-au dat lacrimile cand Alina Dumitru a cucerit medalia de aur la Beijing!

Marius Vizer, presedintele Federatiei Internationale de Judo, a fost prezent, miercuri seara, la infiintarea Fundatiei Judo Romania, dar si la emotionantul moment prilejuit de retragerea din activitatea competitionala a judokanei Alinei Dumitru, singura medaliata cu aur la Jocurile Olimpice din istoria Romaniei. Vizer a vorbit pentru WOWbiz.ro despre ceea ce va insemna prezenta Alinei Dumitru in lumea antrenoratului.

Distribuie pe:

fara descriereMarius Vizer (dreapta) este mandru de performantele de exceptie obtinute de judoka Alina DumitruWOWbiz.ro: Domnule Vizer, retragerea din activitate a Alinei Dumitru reprezinta o pierdere pentru judo-ul romanesc si international sau un castig pentru lumea antrenoratului in acest sport?

Marius Vizer: Este indiscutabil un castig pentru lumea judo-ului, pentru ca ea a fost, este si va ramane in judo. Sunt convins ca ea va contribui cu tot bagajul de cunostinte pe care l-a acumulat in aceasta perioada, la promovarea, dezvoltarea si prosperitatea judo-ului romanesc.

In 2008, la Olimpiada de la Beijing, ati plans ca un copil atunci cand Alina a castigat medalia de aur…

( n.r. zambeste) Am lacrimat. E si normal, deoarece am fost presedinte al Federatiei de Judo din Romania. Alina mi-a facut cinste si ne-a facut cinste tuturor celor care au fost sau sunt implicati in lumea judoului romanesc.

In calitatea dumneavoastra de presedinte al Federatiei Internationale de Judo o urmareati cu mare atentie pe Alina la competitiile din strainatate. Va va fi greu sa nu o mai vedeti pe Alina pe tatami?

Urmaream cu mari emotii evolutiile ei si imi facea cinste fiecare victorie a ei. Imi crestea inima de fiecare data! Sper sa o vad de-acum inainte alaturi de sportivii Romaniei, ca reprezentant al Federatiei Romane de Judo.

La Olimpiada de la  Londra, judokanele noastre au cucerit doua medalii de argint. Se pot transforma aceste medalii in aur la viitoarea Olimpiada, de la Rio?

Daca sportivii romani vor munci cu seriozitate, se vor vedea si rezultatele mult asteptate la Rio. Pana atunci mai este mult timp.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate