Luiza Palanciuc, reacție vehementă după scandalul de la înmormântarea lui Mihai Șora. Cui i-a adresat soția regretatului filosof cuvinte dure: ”Vă descalifică uman”

Luiza Palanciuc a avut o reacție vehementă în spațiul public, după scandalul de la înmormântarea marelui filosof.

Autor: Alis Pop

In articol:

Mihai Șora s-a stins din viață în weekend-ul ce tocmai a trecut, la vârsta de 106 ani. Moartea s-a a îndoliat o mulțime de oameni, dar a creat și multă vâlvă atât în spațiul public, cât și în familia marelui filosof.

Iar scandalul produs chiar în ziua înmormântării, în biserică, după discursul fiului celui decedat, a ajuns să fie unul comentat public.

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă soția regretatului Mihai Șora, decedat la 106 ani. Luiza Palanciuc este mai tânără cu 59 de ani față de marele filosof

Mihai Șora

Luiza Palanciuc, reacție vehementă după scandalul de la înmormântarea lui Mihai Șora

[Sursa foto: Captura video]

Luiza Palanciuc, dură la adresa lui Tom Șora

Fapt pentru care acum, tot public, pe rețelele de socializare, văduva lui Șora a avut o reacție vehementă. Luiza Palanciuc o acuză pe jurnalista care a comentat pe seama a ceea ce s-a întâmplat în biserică, după ce chiar ea, la rugămintea preotului, a publicat imagini din timpul slujbei.

A doua soție a lui Mihai Șora spune că fapta Magdei Grădinaru nu denotă profesionalism și nici omenie, având în vedere că nu i-a cerut un drept la replică, înainte de a-și spune părerea despre cele întâmplate.

„Este odios ce ați făcut, Magda Gradinaru. Puteați măcar să mă întrebați înainte. Se numește 𝑎𝑢𝑑𝑖𝑎𝑡𝑢𝑟 𝑒𝑡 𝑎𝑙𝑡𝑒𝑟𝑎 𝑝𝑎𝑟𝑠.

Nu aș fi răspuns, poate, instantaneu, fiind prinsă într-un vârtej de evenimente și urgențe, dar aș fi făcut-o îndată ce mă eliberam puțin.

Este atât de neprofesionistă intervenția dumneavoastră, atât de nedreaptă față de tot ce a fost Mihai Șora în viața lui pământească, încât vă descalifică nu doar jurnalistic, ci, mai ales, uman.

1. Părintele m-a rugat să preiau filmarea pe pagina lui Mihai Șora.

2. Nu este nimic „grotesc“ în rugămintea dumnealui, după cum nu este nici în filmarea propriu-zisă. Mii de oameni au ținut să fie prezenți la slujbă, să asculte corul și rugăciunile care s-au spus acolo și la care ei, departe fiind, nu aveau acces decât în acest fel.

Sunt împăcată cu gândul că am putut să le aduc alinarea prin transmisiunea în direct, întocmai cum alte transmisiuni în direct pe pagina Bisericii Albe ne-au alinat pe noi înșine atunci când nu se putea merge la Biserică, în timpul pandemiei”, a scris Luiza Palanciuc, pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, ea și-a continuat pledoaria punctând și câteva aspecte despre declarațiile controversate făcute de fiul celui decedat, chiar în biserică, în timpul slujbei.

Citeste si: Cum ar fi reușit mama fetiței de 12 ani, găsită fără viață în lada patului, să se incrimineze. Femeia s-a întors în țară noaptea trecută: „A răspuns la o întrebare nepusă. O manipulează concubinul”- kanald.ro

Citeste si: O fetiță de un an a fost găsită moartă într-o mașină, după ce tatăl ei a uitat să o lase la creșă- stirileprotv.ro

A doua soție a marelui filosof dezminte toate declarațiile făcute de Tom Șora. Luiza spune că nici măcar o secundă lui Mihai Șora nu i-a fost interzis să comunice cu cei trei copiii pe care îi are.

Ba din contră, atât pe telefonul de acasă, cât și pe cel personal, Mihai Șora își păstrase același număr  de ani buni.

Dar chiar și așa, nici la bucurie, nici la necaz, Tom Șora nu i-a telefonul tatălui său niciodată, nu i-a scris, nu l-a căutat și nici nu și-a arătat sprijinul său.

De altfel, tot Luiza spune că da, Tom nu a fost prevenit de moartea lui Șora pentru că, deși îi era copil, nu era unul dintre oamenii care se preocupau de starea acestuia de sănătate, care niciodată nu și-a arătat iubirea și afecțiunea purtată tatălui său.

”3. Tom Șora a mințit spunând că nu a fost lăsat să vorbească la telefon cu Tatăl lui. Tom Șora, ca și sora lui, Sanda Șora, nu i-au telefonat, pur și simplu, lui Mihai Șora ani la rând – nici chiar de Sărbători sau de ziua lui, când a împlinit o sută de ani. Ceea ce se poate verifica examinând istoricul apelurilor intrate, prin Telekom, la cele două numere active ale lui Mihai Șora:  0213186348  și  0213186349

Cel dintâi avea mereu robotul activat, unde oricine putea lăsa un mesaj, în caz că nu eram acasă.

La care se adaugă numărul nostru de mobil, neschimbat de peste 20 de ani, și pe care Tom Șora, ca și dumneavoastră, de altfel, îl cunoașteți. Și unde pot fi trimise sms’uri ori mesaje pe WhattsApp, atunci când este pus pe silențios.

De asemenea, nu i-au trimis nicio scrisoare, carte poștală, mesaj prin vreo altă persoană.

4. Tom Șora nu a fost prevenit de moartea Tatălui său pentru că el nu a fost niciodată o prezență activă, afectuoasă și grijulie. Când spun „niciodată“ nu mă refer doar la ultimii ani, ci și la deceniile dinainte de anul 2000, copiii lui Mihai Șora fiind stabiliți în străinătate de la sfârșitul anilor ’70, începutul anilor ’80”, a mai scris aceasta.

Ulterior, înscrisurile sale au continuat și Luiza a recunoscut că da, nu l-a anunțat telefonic pe Tom Șora de moartea tatălui său, nu pentru nu a dorit, ci pentru că a fost preocupată de a organiza o înmormântare specială pentru partenerul ei, așa cum merita un om de calibrul acestuia.

Revenind ulterior și la aspectul legăturii tată-fiu, reluând și o parte din  destăinuirile făcute de Tom Șora, cum că a putut să-și vadă tatăl doar întâmplător.

Lucru pe care acum Luiza îl comentează drept o alegere, căci Tom ar fi venit neanunțat în București, fără a-i face vreo vizită lui Mihai Șora sau fără a-l telefona, preferând să-l caute prin locurile publice unde știa că se va afla.

Citeste si: „Îmi este foarte dor de tine!” Care au fost ultimele cuvinte ale lui Stephan Pelger înainte să se spânzure. Suferea foarte mult după pierderea unei persoane apropiate- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 9 iunie 2023. Ce sfânt este cinstit vineri?- stirilekanald.ro

Citeste si: „Nu că am nervi, bubui de nervi". Lidia Buble, incident neplăcut în vacanță! Artista a fost victima unui furt chiar la hotelul unde s-a cazat- radioimpuls.ro

Și, continuând să îl pună la zid pe fiului celui care i-a fost soț în ultimii ani, Luiza spune că nici acum, după înmormântare, Tom Șora nu a dorit să îi aducă un ultim omagiu marelui eseist.

Citește și: Filozoful Mihai Șora a murit la 106 ani. Anunțul decesului a fost făcut de soția sa: „Iubitule, ai fost fericire pură”

Iar o dovadă în acest sens stă faptul că printre oamenii care au fost alături de Luiza, după înmormântare, la un restaurant din București, deși a promis că va fi prezent, nu s-a numărat și Tom Șora.

”5. Or, în momentul decesului, în noaptea de 25 februarie, sprijinul – de orice natură ar fi fost el, inclusiv cel logistic, ținând de detaliile înmormântării – nu avea cum să vină de la Tom Șora, iar eu l-am căutat în altă parte, printre apropiații lui Mihai Șora, prietenii noștri intimi, oamenii care ne-au însoțit permanent și pe care puteam conta. În vârtejul organizării înmormântării, cu multe drumuri, proceduri, formalități, nu m-am gândit, efectiv, la Tom Șora. Probabil că ar fi trebuit să fiu mai pragmatică și să-i telefonez. Nu sunt o ființă pragmatică, iar, pentru mine, ceea ce conta era, întâi de toate, Mihai Șora: gândul ca totul să decurgă impecabil, să fie la înălțimea omului înmormântat.

6. Tom Șora a venit în august 2019 la București, însă el nu și-a anunțat Tatăl de vizita respectivă în niciun mod – telefonic sau în scris. L-a căutat în Piața Victoriei și l-a găsit la Girafă.

Fotografia alăturată este făcută în timpul acelei veniri neanunțate, în ziua de 14 august 2019. Și este făcută de mine.

7. Ieri, 28 februarie, după momentul de la cimitir, în jurul orei 15, l-am invitat pe Tom Șora la restaurantul unde ne-am strâns mai mulți prieteni să-l evocăm pe Tatăl lui. O doamnă i-a propus să-l ia cu mașina până în Calea Moșilor, unde urma să ne întâlnim cu toții. Tom Șora a spus că va veni cu un taxi. L-am așteptat până la ora 22h00, când s-a închis restaurantul.

8. Acum este 1 martie, ora 05:50, primul moment după câteva zile încărcate, în care am avut un răgaz să scriu cele de mai sus.

Luiza Șora

P.S. V-am blocat pe pagina lui Mihai Șora.

Acolo nu merită să intre decât oamenii care îl prețuiesc”, a concluzionat văduva lui Mihai Șora.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine sunt Alexandra, Andrei si Tom, cei trei copii ai lui Mihai Șora

Secretul longevității lui Mihai Șora. Cum a reușit filosoful să atingă vârsta de 106 ani

O fetiță de un an a fost găsită moartă într-o mașină, după ce tatăl ei a uitat să o lase la creșă

Ce a făcut Stephan Pelger în ultimele sale clipe din viață. Ultimele imagini cu celebrul designer în viață, înainte să-și pună capăt zilelor astăzi, după ce a suferit de depresie

VIDEO - EXCLUSIV - Designerul Stephan Pelger a fost găsit spânzurat. Acesta ar fi suferit de depresie. Primele detalii oferite de autorități

„Foarte urâte” Gheorghe Turda, acuzații grave la adresa fostelor iubite! Ce spune interpretul de muzică populară despre Lucia Lazăr și Nicoleta Voicu

Starea de sănătate a Danei Roba este una critică. Sora make-up artistului, Lidia, a făcut un apel disperat prin intermediul rețelelor sociale: "Este foarte grav. Să se...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies