Lupta dintre Mircea Badea si Teodor Emi a fost desfiintata: "E o mizerie. Au adus golănia în sala de sport!"

Dupa ce Mircea Badea a pierdut lupta de vineri cu Emi, abandonînd după mai bine de o repriză, evenimentul a fost aspru criticat de persoane influente din artele marţiale româneşti.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereFlorentin Marinescu, preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale, a fost foarte dur şi-i arată cu degetul pe cei de la Kempo, care au urmărit doar să-şi facă publicitate.

- Domnule Marinescu, ce părere aveţi despre disputa care a stîrnit valuri de reacţii dintre Badea şi Emanuel?
- E o mizerie. Au adus golănia în sala de sport! Cum a putut avea loc aşa ceva? Aceste dispute nu fac altceva decît să murdărească artele marţiale. Pui să se bată un om de pe stradă cu un profesionist, iar o federaţie se implică şi asigură logistica pentru o astfel de şuşanea.

- Mircea Badea s-a lăudat că e gata să-l înfrunte pe adversarul său, indiferent de condiţii.
- Lasă ce a spus el. Federaţia de Kempo nu trebuia să lase să aibă loc o astfel de luptă. Badea s-a văzut că e neantrenat, ce se întîmpla dacă unul dintre ei termina meciul rănit? Cine răspundea? Artele marţiale nu asta reprezintă. Ameninţările de genul "îţi rup capul", care au loc pe stradă, nu se încheie în sala de sport.

fara descriere- Ce era de făcut?
- Să-l convingă pe Badea că nu poate lupta cu un profesionist. Federaţia de Kempo a urmărit însă să-şi facă publicitate. Domnul preşedinte Amatto Zaharia şi-a trimis şi nevasta să arbitreze! Adică persiflarea e totală, nu se mai găsea un bărbat. I-a dat valoare luptei punîndu-şi soţia arbitru. Ei, pe lîngă faptul că nu au încercat să-l facă să renunţe pe Badea, l-au mai şi aţîţat.

- Cum adică?
- Ei l-au injectat. Cu o frază de genul, "Mircea, e treaba ta, dar dacă nu lupţi, nu eşti bărbat!", l-au aprins şi mai tare pe Badea, care a acceptat lupta. Nici adversarul său nu a fost însă cine ştie ce. Pentru că nu a putut să facă KO un amator! Faptul că Badea nu avea nici o vînătaie la finalul disputei, arată cît de tare a fost adversarul. Dar, repet, această şuşanea nu ar fi trebuit să aibă loc.

Afla mai multe pe gsp.ro!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate