Lupta pana-n panzele albe! Instanta i-a dat dreptate Loredanei, dar Gabi Lunca spune ca e o nedreptate! Cele doua se cearta pe o melodie! “Loredana avea 3 ani cand am compus eu piesa”

Scandalul dintre Gabi Lunca si Loredana Groza ia proportii! Cele doua se judeca de cativa ani pe melodia “Intr-o zi la poarta mea”. Desi instanta i-a dat dreptate Loredanei, Gabi Lunca nu se lasa. Femeia face apel.

Distribuie pe:

Autor: G.G.

fara descriereGabi Lunca a pierdut procesul pe care il avea cu Loredana Groza, iar acum cantareata de muzica lautareasca trebuie sa ii plateasca artistei suma de 56.048 de lei, cheltuieli de judecata. In 2012, cantareata a dat-o in judecata pe Groza pentru ca a preluat melodia “Intr-o zi la poarta mea” si a inclus-o pe albumul sau, “Agurida”, fara sa-i ceara voie insa. Desi expertizele ar fi fost in favoarea lui Lunca, dupa cum sustineau surse din anturajul ei, cantareata a pierdut procesul, veste care a socat-o.

fara descriereLector Universitar Dr. Zanfira Danila, numita de catre instanta sa faca verificari, sustine ca piesa i-ar apartine lui Gabi Lunca. Ea si-a precizat punctul de vedere in cadrului dosarului 3817/93/2013 solutionat de catre Tribunalul Ilfov, Sectia Civila, astfel: "Melodia, cantata de Gabi Lunca este o piesa muzicala lautareasca de inspiratie folclorica din sfera repertoriului lautaresc. Versurile nu sunt insa autentic folclorice, fiind relativ recente, scrise de autor. Nu se poate afirma asadar, cu certitudine, ca este o piesa folclorica in adevaratul sens al cuvantului", scrie replicavedetelor.ro.

Cu toate acestea, instanta a decis ca piesa ii apartine Loredanei Groza. Gabi Lunca va declara apel impotriva sentintei.fara descriere

"Dreptatea va invinge! O tara intreaga stie ca aceasta piesa imi apartine. Este foarte trist ce se intampla in tara asta. In anul 1973, cand eu am compus piesa, Loredana era o copila de numai trei ani! Cum putea ea sa compuna si sa lanseze acest cantec devenit celebru?! Parca traiesc un miraj si nu imi vine sa cred ca orice piesa poate fi a oricui cu influenta si putere. Asta-i tara in care ne dorim sa traim? Asta e ce ne invatam copiii sa devina? Voi face apel si voi spera ca adevarul pe care il stie si-l vede o tara intreaga sa fie recunoscut si de justitia din Romania!", a declarat Gabi Lunca pentru replicavedetelor.ro.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate