Lygia Alexandrescu îţi spune ce plantă te va ţine departe de batistă în sezonul rece! Beneficiile consumului de echinaceea!

Lygia Alexandrescu îţi spune care sunt beneficiile consumului de echinaceea! Află totul despre această plan

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere

Lygia Alexandrescu, specialistul kfetele.ro în nutriţie, ne spune care sunt beneficiile consumului de echinaceea.

fara descriere

"Echinaceea este unul din remediile naturale cele mai vechi şi este celebră nu numai pentru proprietăţile sale terapeutice deosebite, ci şi pentru că a fost un subiect disputat de studiu şi cercetare de multă vreme. Descoperită în America de Nord de mai bine de 100 de ani, echinaceea a fost şi este considerată un adevărat antidot împotriva infecţiilor, datorită acţiunii imunostimulatoare pe care o manifestă.

Citeste si: Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro în NUTRIŢIE: Dieta pentru un bronz frumos și sănătos

Citeste si: Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro în NUTRIŢIE: Totul despre dependența de dulciuri

Spre deosebire de antibioticele alopate, care distrug direct bacteria, echinaceea acţionează indirect, anihilând microbul prin creşterea răspunsului imun al corpului, adică a capacităţii sale de luptă şi apărare. Studiile asupra mecanismului de acţiune al echinaceei continuă, însă este demonstrat faptul că ea stimulează organismul să producă mai multe globule albe, în special limfocite şi de asemenea o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substanţe anti-infecţioase naturale).

Pe lângă efectul de a multiplica benefic celulele de apărare ale organismului, echinaceea se pare că poate depista şi distruge o serie de viruşi, cei mai comuni fiind cei ai răcelii şi gripei.

Studiile efectuate pe subiectele carora li s-a administrat constant echinaceea, au demonstrat că la aceşti indivizi incidenţa apariţiei virusului gripal a scăzut cu 50% în comparaţie cu indivizii care nu au avut nici un aport de echinaceea.

fara descriere

În ceea ce priveşte doza recomandată, studiile arată că nu există o doză la care să se manifeste o anumită toxicitate. Momentul şi cantitatea administrată sunt dependente de natura sistemului imunitar al fiecarui individ precum şi de starea generală  de sănătate a acestuia. Cel mai indicat este să se ceară sfatul medicului de familie sau al medicului homeopat pentru a stabili cu exactitate doza.

Şi asta pentru că există pacienţi cu afecţiuni autoimune care nu au nevoie de o stimulare suplimentară a sistemului imunitar. O doză eficientă şi de siguranţă pentru un adult este considerată cea de 300 mg de echinaceea, de trei ori pe zi, adică 900 mg pe zi. La copii cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani, doza recomandată este de 400 mg de echinaceea pe zi, iar la copiii cu vârste mai mici de şase ani, se impune sfatul pediatrului. Perioadele de administrare ale acestui remediu natural (două săptămâni) trebuie să fie urmate de pauze (două săptămâni) pentru a nu se stimula sistemul imunitar în mod exagerat şi pentru a nu creşte rezistenţa viruşilor.

 

Citeste si: Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro în NUTRIŢIE: Apa este secretul siluetei! Ce trebuie să ştii dacă nu eşti mulţumită de greutatea ta

Aşadar echinaceea este un remediu natural care ajută realmente organismul să treacă mai uşor prin perioadele grele, fie de stres suplimentar, fie prin anotimpurile reci, ţinându-ne departe de batistă", spune Lygia Alexandrescu, specialistul kfetele.ro, în nutriţie

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate