”Măcelarul” fratelui Alinei Pană, bătut în închisoare! 11 gardieni, trași la răspundere că l-au lovit cu bastoanele pe violentul interlop Costel Raiciu EXCLUSIV

Interlopul Costel Raiciu (cunoscut sub numele de Costeluș Litrașu), reținut de poliție pentru tentativă de omor asupra fratelui Alinei Pană de la Exatlon, a fost bătut de gardieni în închisoare.

Autor: Radu Constantin

In articol:

 

Costel Raiciu, considerat unul dintre cei mai violenți interlopi din ”noul val”, s-a plâns că gardienii de la Penitenciarul Giurgiu l-au bătut și l-au supus la ”rele tratamente”.

Întâmplarea a avut loc în 2016, atunci când Raiciu, alături de alți 5 condamnați, printre care violatorul în serie Iulian Fentzel, au condus o revoltă la penitenciarul Giurgiu.

alina pană
Alina Pană, cunoscută de la show-u Exatlon

Raiciu a condus o revoltă la pușcărie

”În Penitenciarul Giurgiu, formele de protest ale deținuților au debutat în data de 29.06.2016, când mai mulți deținuți aflați în evidență cu afecțiuni HIV/SIDA, încarcerați în cadrul Secției E9, secție cu regim de maximă siguranță cu risc pentru siguranța penitenciarului, s-au automutilat, solicitând transferul la Penitenciarul Spital București-Jilava.

În data de 05.07.2016, în cursul nopții, mai mulți deținuți au lovit cu obiecte din metal în gratiile de le ferestrele camerelor de deținere și au aruncat în zona curților interioare de plimbare cu obiecte din hârtie și materiale textile pe care anterior l-au incendiat.

penitenciar
Bătaie la penitenciarul Giurgiu

Citeste si: “Ținem legătura foarte des,” Fiica Andreei Antonescu, motivul pentru care a rămas cu tatăl ei, Traian Spak, după separarea părinților- kfetele.ro

Citeste si: Ana Maria Pantaze, croitoreasa care a câștigat „Românii au talent”, este șomeră. Nu mai are nimic din cei 120000 de euro câștigați- bzi.ro

Protestele deținuților au continuat în perioada următoare prin refuz de hrană, blocarea ușilor de acces în cameră cu obiecte de mobilier, incendierea saltelelor, nerespectarea programului de odihnă prin lovirea cu obiecte din metal în gratii în cursul nopții, urlete puternice, escaladarea corpurilor de clădire și distrugerea sau degradarea sistemelor de siguranță și intervenție ori a antenelor de recepție TV,

distrugerea obiectelor de mobilier și radio/TV din camerele de detenție, amenințarea personalului de către deținuții aflați în evidență cu afecțiuni HIV/SIDA cu infectarea, etc.”, se arată în dosarul în care 11 gardieni au fost cercetați penal ca urmare a plângerilor venite din partea deținuților.

Gardienii l-au imobilizat și l-au bătut

Raiciu și colegii lui au fost identificați drept capii revoltei, iar conducerea penitenciarului a decis ca aceștia să fie mutați în altă parte, pentru a nu-i mai incita pe ceilalți deținuți. Înainte de transfer, a fost dispusă o percheziție în celula acestora, moment în care gardiennii i-ar fi legat, i-au așezat pe o masă și i-au lovit cu bastoanele în zona dorsală.

”Ulterior, deținuții au fost extrași pe rând din camerele de așteptare și introduși în camera de percheziție, fiind încătușați în poziția cu mâinile la spate, culcați pe un grătar din lemn în poziția decubit dorsal și loviți cu intrumentele de imobilizare din dotare, cauzându-li-se suferințe fizice și psihice”, se mai arată în raport. Măcelarul fratelui Alinei Pană a avut nevoie de 3 zile de îngrijiri medicale, după acest episod.

Cei 11 gardieni au recunoscut printr-un acord cu procurorii că i-au agresta și supus la rele tratamente pe deținuți, pentru a nu fi condamnați penal. Până la urmă, ei s-au ales cu un simplu avertisment, printr-o decizie a instanței, dată în urmă cu o lună.

Fratele Alinei Pană, tăiat cu sabia și împușcat de gașca lui Raiciu

Costel Raiciu nu s-a mulțumit însă cu atât. El, Fentzel și ceilalți ”agresați” au cerut în instanță și pedepsirea plutonierului major George Florin R., care, spun ei, a coordonat acțiunea. Plângerea a fost făcută pe 26 mai 2020 însă procesul nu a început încă.

frate alina pana
Fratele Alinei Pană, măcelărit de Raiciu și prietenii lui

Costel Raiciu se afla, în 2016, închis pentru tentativă de omor după ce i-a strivit la propriu oasele unui bărbat cu care tatăl său ar fi intrat în conflict. Bărbatul nu și-a mai revenit niciodată. În vara acestui an, Raiciu a condus un atac în comuna Chiajna asupra a doi bărbați, printre care și fratele Alinei Pană de la Exatlon. Aceștia au fost loviți cu răngile și săbiile și împușcați. După acest ”măcel”, Costel Raiciu a fugit din țară, însă ulterior s-a predat. Costel Raiciu face parte din clanul Litrașu, l-a bătut, la începutul acestui an și pe Aramis Duduianu, unul dintre liderii clanului condus la acea vreme de Emi Pian.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sonia, mama din Cluj care și-a omorât în bătaie copilul de 9 ani, a primit sentința! Câți ani va rămâne după gratii, după ce și-a ucis copilul de față cu fratele lui

Despărțire șoc în showbiz! Alina Pană i-a dat papucii iubitului! Totul despre ce s-a petrecut între ei

Ultimă oră! Interlopul care l-ar fi măcelărit pe fratele Alinei Pană de la Exatlon s-a predat, la mai bine de o lună de la atac

3 zodii vor primi speranțe pentru o dorință mai veche. Până la sfârșitul anului devine realitate

Doliu imens în televiziunea din România! A fost găsit MORT. SOC total la Antena 1

„El susține minciuna.” Gina Pistol, înfuriată de internauți. Ce acuzații i se aduc prezentatoarei TV

Putin s-a prăbușit. Vestea nopții de la Kremlin

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies