MAE confirma: O romanca, pe lista pasagerilor de la bordul feribotului care a luat foc in largul Greciei

novalue

Distribuie pe:

Autor: Mihai Dragan

fara descriereO romanca figureaza pe lista pasagerilor feribotului italian care a luat foc duminica dimineata in largul insulei grecesti Corfu, a confirmat duminica dupa-amiaza, la Realitatea Tv, Cristina Tudor, director ajunct la Directia de Comunicare a Ministerului Afacerilor Externe. La ora transmiterii acestei stiri, operatiunile de salvare a celor 466 de persoane aflate la bord sunt in curs, iar nava pluteste in deriva.

Comunicatul MAE trimis Stirilor ProTV:

"In urma demersurilor initiate de Ambasada Romaniei la Atena, a fost obtinuta lista de pasageri a navei Norman Atlantic care efectua o cursa intre Grecia si Italia. Lista de pasageri cuprinde si o persoana in dreptul careia se mentioneaza cetatenia romana, nefiind precizat prenumele, ci doar numele. In acest context, misiunea diplomatica romana a initiat un nou demers pe langa autoritatile elene competente, inclusiv prin biroul atasatului roman de interne la Atena, pentru a primi datele complete ale numelui si prenumelui apartinand persoanei de cetatenie romana mentionat in lista.

Sunt asteptate clarificari din partea autoritatilor elene pentru stabilirea cu certitudine a datelor de identificare ale persoanei pe care autoritatile o anunta ca avand cetatenie romana. Mentionam ca, in prezent, operatiunile de salvare a pasagerilor si a membrilor echipajului se afla in plina desfasurare, Ambasada Romaniei la Roma si Consulatul General al Romaniei la Bologna fiind in legatura cu autoritatile italiene competente. Pe masura ce vom afla informatii actualizate, vi le vom comunica, in timp util."


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate