Maestrul Horia Varlan recomanda o reteta speciala pentru Revelion!

Maestrul in Arta Culinara de la “Cireasa de pe tort” s–a intrecut pe sine si a oferit o reteta delicioasa pentru masa de Revelion, anunta Pro TV Magazin.

Distribuie pe:

fara descriere

Tort pentru Anul Nou

Ingrediente:

Blat
- 4 pahare cu zahăr tos
- 8 ouă
- 100 g de cacao
- Un pahar cu apă
- 2 linguri cu vârf de făină
- Un vârf de cuţit de sare
- O lingură de unt
Cremă
- 4 gălbenuşuri
- O lingură de făină
- Un pahar de zahăr tos
- Un pahar de lapte
- Un pachet de unt
- 3 linguri de cremă de whisky

Mod de preparare:

1. Separaţi ouăle şi bateţi albuşurile spumă, cu un praf de sare. Pregătiţi un bain-marie, aşezând un vas cu apă pe foc. Bateţi cacaoa cu zahărul şi apa într-un bol de inox, apoi aşezaţi-l pe bain-marie. Când compoziţia a început să se încălzească, adăugaţi, pe rând gălbenuşurile, amestecând până compoziţia s-a îngroşat. În acest moment luaţi 4 linguri de compoziţie şi puneţi-le într-un alt bol, pentru a fi folosite mai târziu. În continuare adăugaţi compoziţiei făina şi albuşurile bătute.
2. Încingeţi cuptorul la 160°C şi ungeţi o formă de tort cu unt, tapetând-o cu hârtie. Turnaţi compoziţia de blat în formă şi introduceţi-o în cuptor.
Coaceţi blatul timp de aproximativ 30 de minute, apoi scoateţi-l din formă să se răcească. Când s-a răcorit, tăiaţi-l în două pe orizontală, folosind un cuţit cu lama lungă şi bine ascuţit. ( eventual cuţit de pâine).
3. În timp ce blatul se răcoreşte, amestecaţi într-o crăticioară cu fundul gros cele 4 linguri de compoziţie păstrate cu gălbenuşurile, făina, zahărul şi laptele. Aşezaţi crăticioara pe foc domol amestecând până s-a îngroşat. Frecaţi untul, într-un bol, până obţineţi o spumă, apoi adăugaţi-l compoziţiei de cacao, lăsând să se răcească.
4. Amestecaţi crema de whisky cu o lingură de apă şi stropiţi foile de blat. Acum aşezaţi o foaie pe un platou şi întindeţi deasupra ½ din cremă, apoi puneţi deasupra cea de-a doua foaie, repetând cu crema. Lăsaţi tortul la rece peste noapte, ornându-l cu ciocolată sau frişcă în amestec cu cacao.

Alte sfaturi pentru Revelion

• Parfumaţi casa sau locul unde veţi sărbători Revelionul folosind spray-uri cu arome de scorţişoară şi lemn dulce
• Decoraţi masa cu şeveţele roşii, împrăştiind flori micuţe printre pahare, iar acestea legaţi-le cu fundiţe albe cu roşu
• Deschideţi sticlele de vin roşu cu 30 de minute înainte de a servi. Şampania trebuie bine frapată şi păstrată într-o frapieră cu gheaţă.
• Puneţi o coroniţă din vâsc la intrare, ca să aveţi belşug în casă în anul ce va veni.
• Eliminaţi covoarele din camera unde veţi petrece Revelionul, dacă aveţi de gând să dansaţi şi să folosiţi confetti.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate