Magistrala 5, amânată DEFINITIV? Bomba uriașă! Eșecul este major

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au admis că magistrala 5 a metroului nu va respecta ultimul termen al finalizării lucrării.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Magistrala 5, amânată DEFINITIV? Bomba uriașă! Eșecul este major
Magistrala 5, amânată DEFINITIV? Bomba uriașă! Eșecul este major


In articol:

Deși, doar cu o zi înainte, testele făcute la magistrala 5 bucurau cetățenii din București, anunțul făcut de Guvernul României a distrus orice speranță ca în această vară să existe metrou în sectorul 6.

De data aceasta, darea în funcțiune a metroului din Drumul Taberei va fi întârziată încă o dată din cauza problemelor de la centrala de ventilație de la stația Drumul Taberei 34.

Magistrala 5 va rămâne nefinalizată?

Aflați în vizită pe șantierul metroului, cei doi demnitari au evitat să dea un nou termen pentru finalizarea lucrărilor. Întrebat în mod repetat de ziariști, premierul Orban a spus că ”nu există risc să nu fie gata până la finalul anului”.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Ministrul Bode și-a cerut scuze public în numele „celor 17 miniștri de la Transporturi și 11 directori general ai Metrorex din 2011 încoace” și a spus că atunci când a fost instalat ministru a găsit la minister ”promitaci, oameni dispuși să promită orice, care apoi deveneau explicaci”.

Probele la magistrala 5 au fost făcute doar de ochii lumii

Anunțul este cu atât mai dramatic cu cât bucureștenii crezuseră că au primit o veste excepțională când, la opt ani de la începerea lucrărilor care au tot fost amânate de-a lungul timpului, s-au efectuat primele teste la metroul din Drumul Taberei, pe Magistrala 5.

Primele teste s-au efectuat cu ajutorul unor trenuri care au circulat fără călători, iar acest lucru le dă speranțe bucureștenilor. Ultimul termen de finalizare a lucrărilor ar fi în vara acestui an.

Despre glumele referitoare la metroul din Drumul Taberei, toți știm! Lucrările au început în urmă cu opt ani, dar acestea s-au oprit dintr-o dată un an mai târziu. Motivul? Premierul de la acea vreme, Victor Ponta, a decis să taie drastic fondurile alocate acestui proiect de investiții. Așa că panourile prin care bucureștenii erau anunțați că ”Peste trei ani aici va fi noua ta stație de metrou” au rămas fără obiect, informează ClubFeroviar.ro.

Bucureștenii, amânați de trei ani cu promisiuni

De atunci, au fost date tot felul de termene: Marin Aldea spunea că lucrările vor fi gata ba în 2017, ba în 2018, în timp ce Răzvan Cuc spunea că lucrările vor fi gata în decembrie 2019.

Pe 7 noiembrie 2019, noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că metroul din Drumul Taberei nu se poate recepţiona şi nu se poate finaliza în acel an. Întrebat dacă bucureştenii vor avea metrou în Drumul Taberei în acest an, Bode a răspuns: “Din păcate nu pe tronsonul Drumul Taberei – Eroilor Magistrala M5. Aşa cum arată datele pe care eu le-am primit până în acest moment nu se poate recepţiona şi nu putem finaliza acest tronson, din păcate”. Atunci, ministrul nu a vrut să avanseze un termen pentru darea în folosinţă a acestui tronson, spunând că va face o evaluare şi va comunica un termen realist, potrivit aceleași surse citate mai sus.


Citește și:

Opera de artă semnată Bansky, estimată la 5 milioane de lire sterline: artistul a făcut o reinterpretare a unui faimos tablou de Monet, adaptată societății de azi

Avertismentul dur al unui virusolog: „Iarna nu va fi uşoară. Nu scăpăm repede de măști”

Brandul de lux Off White c/o Virgil Abloh a furat, fără să menționeze de unde, designul „Coloanei Infinitului” de Brâncuși. Oamenii au sesizat imediat!

Cutremur violent în Grecia! Țara, lovită de seism în timpul celui mai puternic ciclon mediteranian din istorie

Ce avere are primarul care și-a filmat fiica dezbrăcată? Traian Ogâgău are terenuri de 50.000 mp la Sângeorz-Băi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies