MAI se pregăteşte de ninsori masive: "La noapte, NIMENI NU DOARME"

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, le-a transmis instituţiilor din Comandamentul de iarnă că "la noapte nimeni nu doarme". Sunt pregătite pentru deszăpezire 352 de utilaje şi peste o mie de tone de material antiderapant.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereMircea Duşa a spus că reprezentanţii instituţiilor în comandamentul de iarnă vor fi în permanenţă în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), pentru a asigura comunicarea continuă între instituţii.

"La noapte nimeni nu doarme", a atenţionat ministrul Mircea Duşa.

La nivel naţional, s-au luat toate măsurile necesare de acţiune pentru deszăpezire, fiind pregătite 352 de utilaje şi peste o mie de tone de material antiderapant, din care 92 de tone au fost deja trimise în judeţele din Banat. Pentru avertizarea de cod galben de sâmbătă după-amiază s-a dispus ca începând cu ora 14.00 toate utilajele să fie pregătite, iar la ora 17.00 utilajele cu lame să fie deja la capetele de drum, de unde urmează să acţioneze pentru deszăpezire.

Sâmbătă, până la 17.00, în zonele vizate de codul galben se va patrula continuu. Reprezentantul CNADNR a mai spus că după ce zăpada nu va mai fi viscolită, se va acţiona cu material antiderapant, dar utilajele vor interveni pentru ca stratul de zăpadă să nu crească mai mult de doi-trei centimetri. Unităţile de acţiune rapidă din Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi sunt pregătite să intervină acolo unde va fi viscol, iar cu autofrezele se va interveni unde zăpada va depăşi 50 de centimetri.

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat în videoconferinţă că în perioada avertizării cu cod galben se aplică regulile prevăzute pentru situaţii de acest gen, nefiind luate măsuri deosebite. Arafat a precizat că a solicitat să se intervină acolo unde sunt temperaturi foarte scăzute, pentru a transporta persoanele blocate, informeaza Realitatea.

A doua avertizare cod galben este valabilă duminică, între orele 8.00 şi 20.00, fiind anunţate precipitaţii în toate regiunile. Astfel, va ninge în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, vor fi precipitaţii mixte în Transilvania şi Oltenia, iar în Muntenia şi Dobrogea va ploua. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în Moldova. Tot duminică, în special în prima parte a zilei, vântul va avea intensificări, iar în Crişana, Banat şi la munte va viscoli ninsoarea.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate