Maine e Mos Nicolae! Uite ce ar trebui sa se intample maine, toata ziua!

În mod tradiţional, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii, dar şi adulţii îşi pun ghetuţele lustruite la uşă pentru ca Moşul să le umple cu daruri. ##VIDEO267991##

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereÎnainte, copiii din mănăstiri agăţau şosetele la uşă cu scrisori pentru Sfântul Nicolae în care se lăudau cât de cuminţi au fost.

La sate, ziua de 6 decembrie este considerată data începerii iernii şi se spune că în această zi va ninge, căci Moş Nicolae îşi scutură barba lungă şi albă.

Zăpada adusă de Moş Nicolae aduce rod bogat în grădini şi pe ogoare. De aceea, este bine să aducem în casă un bulgăre din zăpada dăruită de Moş Nicolae şi să fie pus într-un vas. După ce bulgărele se topeşte, apa rezultată o punem în glastrele cu flori, pentru ca familia să petreacă iarna cu bine.

În vestul ţării, sărbătorile de Crăciun încep de la Sf. Nicolae, când fetele se adună în grup, încă din seara de 5 decembrie şi frământă plăcinte pentru a doua zi. La 9 fix seara, niciun minut mai devreme sau mai târziu, sosesc flăcăii şi se încinge petrecerea.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate