Majoritatea produselor din plastic vor dispărea din magazine! Vezi care sunt produsele pe care nu vei mai putea să le achiziţionezi din 3 iulie

Majoritatea produselor din plastic vor dispărea din magazine! Vezi care sunt produsele pe care nu le vei mai găsi în comerţ.

Majoritatea produselor din plastic vor dispărea din magazine din 3 iulie
Majoritatea produselor din plastic vor dispărea din magazine din 3 iulie[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Majoritatea produselor din plastic vor dispărea din magazine! Vezi lista de produse pe care nu le vei mai găsi în magazinele din România.

Majoritatea produselor din plastic vor dispărea din magazine din 3 iulie

Începând cu data de 3 iulie 2021, o mulţime de produse fabricate din plastic  vor dispărea de pe rafturile magazinelor. A fost dată o directivă europeană în acest sens pe care trebuie să o respecte şi România.

Citeste si: Florile și coroanele artificiale au fost interzise în cimitirele din Oradea. Noua decizie a autorităților

Din data de 3 iulie nu se vor mai găsi pe rafturile magazinelor: beţişoarele de urechi, farfurii şi tacâmuri din plastic, paie pentru băuturi, pahare şi caserole din plastic sau polistiren expandat.

În locul produselor din plastic vor apărea produsele biodegradabile, care vor costa mai mult. Spre exemplu, un set de farfurii de plastic costă 12-13 lei, iar un set de farfurii din trestie de zahăr va costa în jur de 25-30 de lei.

Majoritatea produselor din plastic vor dispărea din magazine din 3 iulie
Majoritatea produselor din plastic vor dispărea din magazine din 3 iulie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Care sunt produsele din plastic interzise din 3 iulie 2021

Ne putem lua adio de la aceste produse din plastic care vor fi înlocuite cu cele fabricate din materiale biodegradabile.

  • beţişoare de urechi
  • farfurii şi tacâmuri din plastic
  • paie pentru băuturi
  • pahare din plastic
  • caserole din plastic şi polistiren expandat

Produsele biodegradabile care le vor înlocui pe cele din plastic sunt: paie pentru băutură din hârtie, farfurii din trestie de zahăr şi pahare din carton.

Citeste si: Gunoaie pe scările Primăriei Sectorului 1 în semn de protest! Cetățenii, sătui de conflictul dintre Clotilde Armand și firma de salubritate

Majoritatea produselor din plastic vor dispărea din magazine din 3 iulie
Majoritatea produselor din plastic vor dispărea din magazine din 3 iulie[Sursa foto: PixaBay]

Ghidul emis de Comisia Europeană pentru respectarea normelor UE privind plasticul de unică folosință

Comisia Europeană a emis un ghid pentru toate statele UE, în care informează cum trebuie să fie aplicate normele UE, referitoare la plasticul de unică folosință.

Conform Directivei UE 2019/904 până la data de 3 iulie a acestui an, statele membre ale Uniunii Europene trebuie să se asigure că anumite produse din plastic de unică folosință nu mai sunt introduse pe piață.

Pentru produsele din plastic care au fost interzise, există deja alternative din diverse materiale: tacâmuri, bețisoare de bumbac, farfurii, paie, palete pentru cafea, bastoane pentru baloane, precum și unele produse din polistiren expandat (recipiente pentru alimente și băuturi) și toate produse din plastic oxo-degradabil.

Pentru alte produse din plastic, cum ar fi uneltele de pescuit, pungi de plastic de unică folosință, sticle, recipiente pentru băuturi și alimente pentru consum imediat, pachete și ambalaje, filtre pentru tutun, obiecte sanitare și șervețele umede, se aplică diferite măsuri.

Acestea includ limitarea utilizării acestora, reducerea consumului și prevenirea aruncării la gunoi prin măsuri de etichetare, scheme extinse de responsabilitate a producătorului (principiul „poluatorul plătește ”), campanii de sensibilizare și măsuri de proiectare a produselor.

Sursa: antena3.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florile și coroanele artificiale au fost interzise în cimitirele din Oradea. Noua decizie a autorităților

Gunoaie pe scările Primăriei Sectorului 1 în semn de protest! Cetățenii, sătui de conflictul dintre Clotilde Armand și firma de salubritate

Șeful Gărzii de Mediu anunță plângeri penale și sancțiuni dure în scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Octavian Berceanu, declarații de ultimă oră

Dana Budeanu, previziuni despre următorul val de Coronavirus

Aceste mașini vor fi INTERZISE! Lovitură pentru milioane de români

IMAGINI INTERZISE! Andreea Esca și fiica ei Alexia au pozat GOALE! Fotografiile sunt pe tot internetul: "Valeleuu valeleuu"

Bomba din filmele pentru adulți. Theo Rose a făcut marea dezvăluire

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies