WOW

Mama la 12 ani! O asistenta sociala a spus povestea fetitei care se uita la desene animate in timp ce fiica ei dormea alaturi

Mama la 12 ani! Recordul este in Romania, iar o asistenta sociala de la primaria comunei Mesesenii de Jos a spus povestea fetitei care se uita la desene animate in timp ce fiica ei dormea alaturi. Nu este singurul caz, iar statisticile ar trebui sa alarmeze pe toata lumea!

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: L. S.


pixabay foto
pixabay foto

O fetita din judetul Salaj are recordul pentru cea mai "tanara" mamica. Maria este din Mesesestii de Jos si era in clasa a VI-a cand a nascut o fetita. Asistenta sociala de la primaria localitatii a spus povestea cutremuratoare a copiilor care au copii. "Prima fata e din 2002 si a nascut in 2015. Doisprezece ani si jumatate a avut cand a nascut. Era eleva in clasa a VI-a. A doua mama minora e nascuta tot in 2002 si a avut copilul in februarie 2018, la 16 ani, fiind eleva in clasa a VIII-a", a spus Voichita Onica, asistenta sociala, potrivit observator.tv.

Voichiata Onica a povestit despre Maria ca are o frumusete de papusa si ca fetita ei i-a mostenit trasaturile. Cand a devenit mama, Maria era in clasa a sasea si se uita la desene animate, iar fetita ei dormea alaturi. "Ce sa-i spun si ce sa-i reprosez? E doar un copil. Ce poate intelege?", a spus asistenta sociala.

Cand Maria a terminat clasa a VIII, fetita ei a mers la gradinita.

Trei ani mai tarziu, Ioana, Verisoara Mariei a devenit si ea mama. Ioana este in clasa a VIII si a nascut anul acesta, in februarie. Primaria comunei i-a dat o mana de ajutor Ioanei si i-a daruit toate cele necesare pentru bebelus, gratie unui proiect european. Primarul si asistenta sociala au vizita-o recent pe Ioan, proaspata mamica si s-au bucurat sa vada ca bebelusul e bine ingrijit si ca in casa e foarte curat. In curtea casei era tatal Ionaei, care o dadea in leagan pe sora fetei, cea de-a doua fiica a lui, care are doi anisori.

Romania e tara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeana. Datele Eurostat plaseaza Romania pe primul loc in Uniunea Europeana ca numar de mame minore la categoriile de varsta 10-14 ani si 15-19 ani, conform statisticilor aferente anului 2016. Mai mult, circa o treime din totalul european al mamelor minore cu varsta cuprinsa intre 10 si 14 ani erau din tara noastra.

In acelasi an, in Salaj au devenit mame 131 de minore, pentru ca in 2017 numarul lor sa ajunga la 92, potrivit datelor centralizate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Savas si Meryem se logodesc! Un nou episod al serialului "Meryem, in aceasta seara, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Savas si Meryem se logodesc! Un nou episod al serialului "Meryem, in aceasta seara, de la ora 20:00, la Kanal D

Kanal D difuzeaza un nou episod al serialului "Meryem", de la ora 20:00, la Kanal D.

Titlu secțiune