Stiri

Mame la doar 12 ani, in Iasi. Ionela are 2 copii, iar tatal copiilor n-a implinit nici el 18 ani: "La noi se obisnuieste sa..."

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.M.


Mame la doar 12 ani, in Iasi. Ionela are 2 copii, iar tatal copiilor n-a implinit nici el 18 ani: "La noi se obisnuieste sa..."icon photo
Fenomen ingrijorator in Romania, unde tot mai multi preadolescenti si adolescenti devin parinti, la varsta la care ar trebui sa mearga la scoala si sa isi formeze un viitor.


Un exemplu in acest sens este Ionela, o tanara mamica de doar 17 ani din satul Crucea, comuna Lungani, judetul Iasi.
Ionela a nascut primul copil la 15 ani, iar pe al doilea la 17 ani. Tatal copiilor este si el minor, in varsta de 17 ani, si locuiesc impreuna cu familia fetei in conditii modeste.


"Pe băiatul de doi ani l-am născut când aveam 15 ani, iar pe cel mai mic la 17 ani. La noi se obişnuieşte să faci copii la vârsta asta, şi atunci nu am fost privită altfel de vecini sau colegi. Nici când l-am făcut pe primul copil nu mi-a spus nimeni nimic, pentru că nu era ceva ieşit din comun. Şi atunci, şi acum am reuşit să găsesc înţelegere la şcoală, să nu pierd anul. Acum am vorbit să stau acasă două-trei luni, până creşte băiatul, şi apoi să merg în continuare la ore. Nu am de gând să abandonez şcoala“, a povestit Ionela pentru „Ziarul de Iaşi“.


Medicii ieseni trag un semnal de alarma in acest sens. In ultimii ani, varsta mamelor minore a scazut enorm, iar cea mai tanara mamica din Iasi avand doar 12 ani.
 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Andreea Mantea, “razboi total” cu Mihai Mitoseru la “Se striga darul”: “Fii atent ca daca vorbesti mult, ti se face rau!” Astazi, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Andreea Mantea, “razboi total” cu Mihai Mitoseru la “Se striga darul”: “Fii atent ca daca vorbesti mult, ti se face rau!” Astazi, de la ora 20:00, la Kanal D

O editie speciala incepe astazi, la “Se striga darul”, de la ora 20:00. Andreea Mantea revine in forta la carma emisiunii “Se striga darul” alaturi de partenerul ei, Mihai Mitoseru asa ca aceasta editie se anunta a fi una spectaculoasa.

Titlu secțiune