Managerul maternității „Elena Doamna” din Iași: „Nu avem niciun echipament de protecție împotriva COVID-19”

Managerul maternității „Elena Doamna” din Iași recunoaște că în spital nu au echipament de protecție împotriva COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Managerul maternității „Elena Doamna” din Iași: „Nu avem niciun echipament de protecție împotriva COVID-19”
Managerul maternității „Elena Doamna” din Iași: „Nu avem niciun echipament de protecție împotriva COVID-19”


In articol:

Medicul Diana Popovici a tratat o pacientă ce intrase în contact cu o persoană izolată. A fost nevoită să intre în sala de nașteri pentru a ajuta o femeie însărcinată care se întâlnise cu o persoană din italia, deși nu avea echipament de protecție: „Dumnezeu cu mila”, a scris Diana Popovici pe Facebook.

Citeste si: Donald Trump, președintele Americii: „Pandemia de coronavirus din SUA ar putea dura până în iulie sau august”

Managerul maternității „Elena Doamna” din Iași, prima reacție după incident

Managerul maternității „Elena Doamna” din Iași spune că pacienta nu avea niciun simptom și că protocolul a fost respectat. Recunoaște, însă, că nu au echipamente de protecție împotriva virusului COVID-19.

Citeste si: Surpriza uriașă de la Chefi la Cuțite. Cu ce i-a surprins Florin Dumitrescu pe toți - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

„Din anamneză a rezultat că pe 9 martie a intrat în contact cu verişoara ei care se autoizolare din 26 februarie. Motivul autoizolării verişoarei ei era de fapt întoarcerea din Italia, dintr-o zonă, cred Veneto, unde a stat o zi. Practic, pe parcursul autoizolării verişoara nu a prezentat niciun fel de boală. Nu a fost simptomatică, dar ulterior celor 14 zile s-a dus şi a solicitat să fie testată dar a fost considerată nesuspectă. Practic, pacienta noastră nu a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID 19, vorbim doar de o speculaţie şi o stare de anxietate şi panică”, a declarat Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii Elena Doamna din Iaşi, potrivit Mediafax.

„Nu s-a prezentat ca o pacientă simptomatică. S-a făcut un test gripal rapid, care a fost negativ şi acela. Am eliminat şi posibilitatea unei gripe sezoniere sau a unei alte patologii. Mai mult, am solicitat Spitalului de Boli Infecţioase să facă un test pentru infecţie COVID-19, ca să fim liniştiţi”, a mai spus managerul.

„Nu avem niciun echipament de protecție împotriva COVID-19”

„Nu avem cum să avem echipamente dacă cererea din piaţă a crescut exagerat din panica asta, iar producţia şi exporturile nu mai sunt. E o stare de fapt. (...) Lipsa de echipamente nu este un subiect tabu, este un subiect real, este vorba de lipsa de echipamente şi materiale sanitare. Am mai propus ca fiecare spital să nu mai acţioneze ca un spital individual. Trebuie să gestionăm situaţiile la nivel municipal, judeţean, regional. Adică un spital are un stoc pe care nu-l foloseşte, să-l poată pune la dispoziţia spitalului care are nevoie de acele materiale. Adică să creăm un circuit al materialelor mult mai uşor, adică să nu blocăm spitale mari, universitare, cum e cel de Infecţioase, care e fără, poate, dezinfectanţi sau echipamente, dar sunt spitale mici care nu le folosesc dar le au în stoc”, a mai declarat Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii Elena Doamna.

 

Sursa foto: spitalelenadoamna.ro.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

Avertisment fără precedent pentru România în pandemie: Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult

Circ de circ! Andreea Tonciu o umilește crunt pe Oana Zăvoranu. Război total între cele două dive. De la ce a pornit totul

Anunţul cutremurător al lui Garcea, care e afectat de coronavirus! Actorul Mugur Mihăescu e dărâmat: "Criza va fi una de proporții, cu efecte în cascadă”

Ce face Nicușor Dan în timp ce este izolat la domiciliu! Declarații EXCLUSIVE

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies