Managerul spitalului Victor Babeș din Capitală trage un semnal de alarmă: „Sunt pacienți care așteptă în gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas”

În plină pandemie de coronavirus. în timp ce numărul cazurilor din România a început să crească la o rată alarmantă, managerul spitalului Victor Babeș din București face precizări îngrijorătoare.

Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș
Autor: Ana Maria

In articol:

Managerul Spitalului Clini de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” a făcut un anunț alarmant. Oamenii care vin la consulație ajung să petreacă și ore în șir pe scaunele de pe holurile spitalelor, din cauza numărului mic de locuri libere disponobile.

„Se umple locul de aşteptare pentru pacienţii care vin la consultaţie, este plin de oameni care aşteaptă, sunt supăraţi, sunt nervoşi, vin şi ziua, vin şi noaptea, noaptea sunt aduşi cu salvările. Ce nu internăm sunt trimişi acasă, da, să se izoleze, să aştepte cele 14 zile liniştiţi fără nicio problemă, să ţină legătura cu medicul de familie şi în cazul în care apar simptome sună la salvare şi sunt aduşi la spital.

Noaptea vin pacienţi care aşteaptă în camera de gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas până dimineaţa când facem externări”,   a declarat medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș.

Citeste si: Andreea Marin, despre mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: „Nu exista nicio atracție pentru mine”- bzi.ro

Ordinul dat de Nelu Tătaru! Schimbări majore în spitale, de săptămâna viitoare

Pentru că numărul pacienților care ajung la spital cu simptome de coronavirus continuă sp crească, dar și pentru că, în ultimele zile, numărul cazurile de infectare descoperite de la fiecare 24 de ore a depățit 4000, ministrul Sănătății, a decis că este nevoie de schimbări majore în spitale.

Astfel, Nelu Tătaru a anunțat săptămâna aceasta că va fi emisă o ordonanță de urgență pentru ca pacienții cu forme ușoare de covid-19 și cei astimptomatici să rămână acasă, monitorizați de medicii lor de familie, și doar cazurile grave vor rămâne în spital.

Decizia a venit după ce spitalele din România au devenit din ce în ce mai aglomerate.

Citeste si: O femeie a trebuit să nască singură, după ce medicii au confirmat-o cu COVID-19:”Mi-am născut băiețelul doar eu, o moașă și o moașă studentă”

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice.

În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a transmis Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, în urmă cu doar câteva zile.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Pacienți infectați cu noul coronavirus, plimbați cu microbuzul: ”S-a plimbat microbuzul acela prin tot sectorul ”

George Burcea, depistat pozitiv cu noul coronavirus! Ce mesaj a transmis actorul la scurt timp de la aflarea veștii: "M-am izolat imediat..."

Secretarul de stat, Raed Arafat: ”4,5% din populaţia României a fost deja expusă şi infectată”

Horoscop Zilnic Vineri 7 Mai 2021: nativii Capricorn pun bazele proiectului vieții lor, care se va concretiza într-o afacere

Cine îi va lua locul lui Iohannis? Surpriză totală în politică. El va fi noul președinte al României

Oana Zăvoranu l-a făcut praf pe Mădălin Ionescu. Ce a spus actrița despre soția sa: ”L-a nenorocit”

Exclusiv. Scene de groază. Ce a făcut Stelian. Detalii din anchetă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies