Mananci paine din comert? Vei fi SOCAT de-a dreptul cand vei afla ce bagi in gura in fiecare zi

Painea noastra cea de toate zilele se strica de la o zi la alta si pune in pericol sanatatea tuturor celor care o consuma.

Distribuie pe:

fara descriereSe pare ca de fiecare data cand alegem sa cumparam o paine calda ne inselam crezand ca este proaspata cand de fapt alimentul este facut din aluat congelat din import. Astfel, cele mai multe dintre sortimente contin conservanti si au termen de valabilitate extrem de mare pentru ca sunt tratate cu produse periculoase pentru consumatori.

"Este vorba despre cantităţi destul de importante de pâine refrigerată care vin din străinătate. Aluatul vine congelat şi este băgat la cuptor. Patronii de hipermarketuri iau de la mama lor de acasă foarte multe produse pentru că sunt mai naţionalişti decât noi şi noi ne uităm că scrie în engleză sau în germană şi cădem pe spate. Este foarte adevărat că vânzările de pâine din afară sunt în creştere. Vedeţi şi cu sortimentul toast care vine din străinătate. Pâinea toast ar trebui să aibă o durată de valabilitate de 30 de zile, maximum 60 de zile, dar pe piaţă găsim pâine din import cu durată de valabilitate şase luni. Cât de naturală este pâinea aia? Ai noştri nu bagă conservanţi, dar cu puţin alcool omoară bacteriile", a declarat Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie şi Produse Făinoase - Rompan pentru ring.

Prof. dr. Gh. Mencinicopschi spune că orice aliment congelat care nu este transportat în cadrul unui lanţ de frig continuu devine un aliment periculos.

"Noi nu ştim de unde vine el, nu cunoaştem trasabilitatea lanţului de frig ca să ne dăm seama dacă acel aluat a suferit decongelări şi recongelări. În plus, aluatul congelat nu se poate face decât cu nişte aditivi alimentari speciali, cu nişte E-uri care se cheamă emulgatori, cu stearoil lactilat de sodiu. Noi şi-aşa mâncăm foarte mult sodiu (sare) şi iată un mod ascuns de a transporta sodiu şi de a-l mânca fără să ne dăm seama. Emulgatorii pot creşte permeabilitatea gastrointestinală, majorând, astfel, riscul intoleranţelor şi al alergiilor alimentare. Nu numai pâinea, ci şi produsele de patiserie se fac din aluat congelat. Brânzoaica şi croasantul scoşi din cuptor nu sunt alimente proaspete, asta trebuie să ştie lumea. Ar trebui să scrie pe produs că este obţinut din aluat congelat. Este publicitate mincinoasă, practic îţi sugerează, şi tu crezi, că mănânci un produs proaspăt şi el este exact o mumie băgată la cuptor", a declarat Mencinicopschi.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate