
Printre principalii producători analizaţi în cadrul studiului s-au numărat S.C. Scandia Food S.R.L., Tulip Food Company, S.C. Mega Image S.R.L., Hame România S.R.L., S.C. Glina S.A., S.C. Producţie Ardealul S.R.L.
Spre exemplu, pateul de porc de la Hame conţine 10 E-uri. Tot 10 E-uri conţine şi pateul marca TiP, produs de Real. Aditivii din produsele menţionate sunt polifosfaţi, caragenan, nitrit de sodiu sau carmin. În schimb, pateul Prefera conţine şase E-uri, după cum susţin specialiştii, în aceeaşi situaţie fiind şi pateul de porc Bucegi.
Cinci E-uri se regăsesc în pateul Ardealul produs de Orkla Food Romania S.A.Citeste si: Loredanei Chivu i-au „putrezit” fesele! Imagini șocante cu posteriorul siliconat al blondei- bzi.ro
În cele produse de Mandy se găsesc patru E-uri, la fel şi în pateul Baroni (cel cu carne de porc şi de pasăre), produse şi distribuite de Lidl. La polul opus se află pateurile Clever, Sadu şi Tulip, care au un singur E în compoziţie. Specialiştii de la Protecţia Consumatorilor spun că pe piaţă există şi pate de ficat fără niciun aditiv alimentar. Via şi Scandia Sibiu (pate de curcan) produse de Scandia Food se numără printre ele.