
In articol:
- Rețetă simplă și gustoasă de mâncare de spanac
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Proprietățile și beneficiile spanacului
Mâncare de spanac. Primăvara este sezonul salatelor și a verdețurilor. Îți prezentăm una dintre cele mai gustoase mâncăruri de spanac, dar și ce ingredient trebuie neapărat să folosești pentru a da savoare preparatului.
Vezi mai jos lista de ingrediente necesare plus modul de preparare!
Rețetă simplă și gustoasă de mâncare de spanac
Mâncarea de spanac este un preparat gustos și plin de vitamine. De altfel, spanacul este considerat un aliment minune, întrucât atunci când este inclus în mod echilibrat în dietă, poate aduce numeroase beneficii organismului. Iată cum poți prepara simplu și ușor mâncarea de spanac!
Ingrediente
- 1 kg spanac
- 1 morcov
- 2 cartofi (un pahar de orez)
- 4- 5 căței de usturoi
- 1 ou
- 1 lingură făină
- 2 linguri unt
- 2 linguri smântână
- 1 pătrunjel
- sare, piper, după gust
Mod de preparare
Primul pas este să spălăm bine spanacul și să îl punem la fiert timp de un sfert de oră. În acest timp ne ocupăm de usturoi, pe care îl tocăm pastă. Făina se desface în smântână bătută cu ou.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
După ce spanacul este fiert, îl scurgem foarte bine, iar apoi îl tocăm. Încingem unt, adăugăm spanacul tocat la călit cinci minute, timp în care amestecăm continuu.
Ulterior adăugăm usturoiul și smântâna cu făină și ou. Se sărează mâncarea și se amestecă până se leagă.
Terciul obținut îl putem mânca simplu ori îl putem folosi pentru a umple plăcinte, foi grecești și multe altele.Citeste si: Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere!
Acum vine partea secretului! Astfel, adevărul.ro notează că Radu Anton Roman, autorul unei importante lucrări gastronomice românești „Bucate, vinuri și obiceiuri românești” a scris în rețeta sa, că pentru un plus de savoare se poate adăuga 1 praf de piper, o linguriță de zahăr și altă linguriță cu zeamă de lămâie. Acestea vor rafina și vor schimba gustul radical. Dacă vreţi s-o mai îngroşaţi, amestecaţi-o cu 1 pahar de orez fiert. Poftă bună!
Mâncare de spanac. Ce ingredient trebuie neapărat să folosești pentru a da savoare preparatului
Proprietățile și beneficiile spanacului
Spanacul este o plantă perenă comestibilă, prezentă mai ales în grădini, uneori și pe terenuri necultivate. Acesta are un conținut crescut de: minerale, vitamine, pigmenți și fitonutrienți, inclusiv potasiu, magneziu, zinc, fier și calciu. Totodată, spanacul este o sursă de vitamine, cum ar fi: vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, niacinul și folatul.
Citeste si: Salate de primăvară: 5 rețete fresh simplu de preparat
Să nu uităm de faptul că această plantă are un conținut scăzut de grăsimi și este bogată în betacaroten, luteină, clorofilină și xantină. Printre beneficiile spanacului se numără și următoarele:
- ajută la reglarea tensiunii arteriale
- ajută la menținerea sănătății sistemului nervos
- ajută la coagularea sângelui
- reduce inflamația din organism
- menține sănătatea oaselor
- întărește sistemul imunitar
- contribuie la reglarea tensiunii arteriale
- previne constipația și dă senzație de sațietate
- poate preveni anemia
Surse: adevărul.ro, libertatea.ro