„Marea de la munte”. Stațiunea montană din România cu plajă la 900 de metri altitudine

În România există o stațiune montană cu plajă la 900 de metri altitudine. Vezi unde este „marea de la munte”!

Autor: Daniela Radan

In articol:

„Marea de la munte”, așa mai este denumită una dintre cele mai spectaculoase stațiuni montane din România. Vezi unde poți găsi plajă la 900 de metri altitudine!

Stațiunea montană din România cu „mare la munte”

România este o țară cu peisaje de milioane și locații de vacanță care îți taie răsuflarea. Așa se face că în țara noastră putem găsi și mare și munte în același loc. Da, ați înțeles bine, nu este o fabulație. Într-un județ din țara noastră există o stațiune montană cu plajă artificială la 900 de metri altitudine.

Pentru a nu vă ține prea mult în suspans, vă spunem că este vorba despre stațiunea Colibița din Bistrița-Năsăud. Aceasta se află în satul cu același nume din comuna Bistrița Bârgăului și a devenit unul dintre cele mai mari puncte de atracții pentru turiștii de pretutindeni, datorită faptului că tot mai mulți oameni își doresc să plece în vacanțe unde pot avea și mare și munte în același loc.

„Marea de la munte”. Stațiunea montană din România cu plajă la 900 de metri altitudine

„Marea de la munte”. Stațiunea montană din România cu plajă la 900 de metri altitudine

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: „Îmi place să greșesc”. Jador, indecis între fosta și actuala iubită- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

La Colibița turiștii se pot relaxa la plajă, sub umbrele, pe nisip și pot admira peisajul montan. Potrivit fanatik.ro, proprietarii au amenajat plaje artificiale la malul lacului, iar șezlongurile sunt pe gratis pentru toți turiștii cazați acolo. Ca și localizare, satul Colibița este așezat pe Valea Bistriței, între munții Bârgău și Munții Călimani.

Dacă ajungeți aici, trebuie să știți că acesta este locul perfect pentru excursii și drumeții la izvorul cu apă minerală Borcut, trasee montane până la Vârful Bistricioru, ciclism montan și chiar pescuit.

Totodată, lângă Pasul Tihuța puteți vizita Castelul Dracula. Dacă v-am aprins dorința de a vizita „marea de la munte” vă mai spunem că pentru a ajunge la Lacul Colibița trebuie să străbateți drumul care șerpuiește până dincolo de Bistrița Bârgăului către o zonă sălbatică.

După ce dați de baraj, ajungeți la destinația de vis.

Citeste si: Cea mai ieftină stațiune din România. Vezi unde îți poți petrece vacanța cu bani puțini

Legende legate de stațiunea montană cu plajă la 900 de metri altitudine

Lacul Colibița atrage anual sute și mii de turiști datorită „mării de la munte”, aerului curat și bogat în ozon, dar și liniștii din zonă. Pe vremuri însă, satul Colibița avea doar 14 locuitori, după cum spun legendele. Tot legendele spun că satul Colibița din Bistrița-Năsăud există încă din anul 1850. Locuitorii acestei așezări își câștigau existența din tăiatul lemnelor. De abia în anul 1918, un tâmplar neamț și-a dat seama de potențialul turistic al zonei și a început să construiască câteva case de vacanță pentru sașii care locuiau în Bistrița, notează sursa citată anterior.

Citeste si: Românii, păcăliți la tavernele de pe o cunoscută insulă din Grecia. La ce tertipuri apelează proprietarii: „Am plătit pe doi pești 185 de euro”

Ulterior, în anul 1979 a fost amenajat lacul de acumulare, fapt care a dus la strămutarea satului în apropiere, în zona Mita. Altă legendă spune că pe fundul lacului se află case scufundate alături de biserica veche din Colibița. Atunci când nivelul apei scade, s-ar vedea crucea de pe acoperișul bisericii. Sătenii îndrăznesc să afirme că lacul este blestemat și că anual își ia tributul prin luarea unei vieți omenești.

Sursă: fanatik.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Interviu de colecție! Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiu, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

A doua Delta Dunării din România. Un colț de natură încă neexplorat de turiști

Tot ce trebuie să știe românii despre holeră și riscul ca boala să apară în România. Medicul Adrian Marinescu explică ce simptome apar la persoanele bolnave | EXCLUSIV

3 zodii vor da garantat lovitura. Se vor îmbogăți

Rusia și-A RETRAS TRUPELE! Anunțul șoc venit chiar acum: Este un semn de bunăvoință

Urina umană, folosită ca îngrășământ în diferite culturi! Care sunt rezultatele experimentului

Vești proaste despre vacanța ta! Te va arde la buzunar și un weekend

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies