Marea relaxarea de la 1 iulie. Ce măsuri vor fi aplicate de astăzi în România

Noi măsuri de relaxare urmează să intre în vigoare de joi, 1 iulie.

Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Numărul de persoane infectate cu noul coronavirus scade pe zi ce trece, iar în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore s-au imunizat peste 20.000 de români. Astfel, autoritățile au decis noi măsuri de relaxare de la 1 iulie. Care sunt acestea?

Măsuri de relaxare de la 1 iulie

Restaurantele, cafenelele și terasele vor funcționa până la 2 noaptea și la 100% din capacitate. Programul cluburilor se prelungește și el tot până la 2, dar acestea vor funcționa la 70% din capacitate și doar cu persoane care au fost imunizate. 

Citeste si: Raed Arafat, pregătit pentru ce este mai rău: ”Faptul că suntem bine acum, nu garantează că o să fim bine în viitor.”

La nunți sau botezuri, vor putea participa 150 de persoane în aer liber și 100 la interior. Dacă toate persoanele sunt imunizate complet, atunci vor putea fi 300 de persoane la interior și capacitate maximă la exterior. 

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Concertele și festivalurile se vor ține cu 2.500

de persoane, dacă participanții au fost vaccinați, au un test negativ sau sunt vindecați de noul coronavirus. De asemenea, la competițiile sportive, accesul spectatorilor va fi permis la 50% din capacitate. 

Activitățile culturale, artistice și de divertisment vor putea fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană.

Măsuri de relaxare de la 1 iulie
Imagine ilustrativă[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Ce se va întâmpla după relaxarea restricțiilor din data 1 iulie? Toți românii trebuie să știe asta

Este permisă participarea doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și

pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital etc.).

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr mai mare de 2.500 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În continuare, crește numărul de persoane ce pot circula în același grup, fără să fie rude. De la 1 iulie, vor putea fi grupuri pietonale cu 10 persoane, ci nu cu 8 cum era înainte. 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Vești bune pentru români! Noi măsuri de relaxare privind nunțile și botezurile

Un nou studiu israelian în legătură cu vaccinul Pfizer. Posibil pericol pentru sănătate?!

Valeriu Gheorghiță, apel către populație:”Nu vom putea evita valul patru al pandemiei!”

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

Anunţ bombă pentru cei cu două doze de PFIZER! Cu ce vaccin trebuie să facă a treia doză

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de români

VIDEO | Doliu la Steaua! A murit unul dintre cei mai mari antrenori, vedetă și pe Netflix

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies