Marele pericol care îi pândește pe români. Rafila declanșează alerta

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a explicat că acest virus se transmite şi în timpul verii.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Alexandru Rafila îi atenționează pe români să fie atenția la situațiile periculoase și dă exemplu Italia, țara cu un număr mare de români. Rafila subliniază că nu trebuie să fie traumatizați de dimensiunile unui dezastru provocat de COVID-19 pentru a înțelege care este pericolul care ne pândește, fără a exagera, la fiecare pas. 

Alexandru Rafila vrea să îi atenționeze pe români să nu mai ia cu asalt locurile publice, cluburile, terasele, restaurantele fără să nu existe mult discutata distanțare socială.

„Uitaţi-vă de exemplu situaţia din Italia care a fost dezastruoasă şi în momentul de faţă italienii au de patru ori mai puţine cazuri decât avem noi raportat la populaţie. Acolo oamenii au fost într-adevăr traumatizaţi prin consecinţele infecţiei care a produs numeroase victime şi au foarte mare grijă să respecte cele trei-patru reguli la care facem şi noi apel pentru ca lumea să înţeleagă despre ce este vorba.

„Discuţia legată de sancţiuni şi de măsuri coercitive ar trebui să începem să o mutăm în zona educării, a convingerii oamenilor care trebuie să înţeleagă acelaşi mesaj indiferent de zona politică din care vin unii sau alţii: să lămurim oamenii că singura modalitate de a ţine lucrurile sub control şi de a avea o viaţă absolut normală, fără riscuri pentru sănătatea publică, este să respectăm aceste reguli", a explicat Alexandru Rafila, la România TV.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate