Mari surprize din partea VREMII! PROGNOZA METEO pe trei zile

Azi va ploua pe arii extinse în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, centrul şi nordul Moldovei.

Distribuie pe:

fara descrierePloile vor fi mai ales sub formă de averse însoţite de fenomene electrice şi vânt. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi sunt condiţii de grindină. În sud şi sud-est, vremea rămâne frumoasă, cu cer mai mult senin. În aceste condiţii, termometrele vor arăta, la amiază, cel mult 20 grade în nordul Moldovei şi 33...34 de grade în Lunca Dunării, anunta Realitatea TV.

În Capitală, vremea se menţine frumoasă şi azi şi continuă să se încălzească uşor. Norii vor fi doar pentru decor, iar vântul nu trece de moderat. Până la amiază adunăm în jur de 32 de grade în termometre.

La munte vremea va fi în general instabilă. În prima parte a zilei, în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor, pe arii relativ extinse, vor cădea averse însoţite de tunete, fulgere şi vânt, pentru ca apoi aceste fenomene să cuprindă şi restul zonei montane. Izolat, cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime scad faţă de ieri în masivele din nordul ţării, astfel că la amiază vor fi 13 grade pe Vârful Toaca, 22 de grade la Predeal, 18 grade la Păltiniş şi 15 grade la Stâna de Vale.

Vremea se menţine frumoasă azi la mare. Soarele va străluci străluci în voie pe tot parcursul zilei, iar  vânt nu va trece de moderat. Temperaturile maxime de azi vor fi  mai ridicate faţă de ieri: 29 de grade la Năvodari şi Gura Portiţei, 28 la Costineşti şi Neptun şi 27 de grade în Vama Veche. În apă nu vor fi mai mult de 22 de grade.  

Vremea se răceşte în regiunile intracarpatice. Mulţi nori, ploaie în reprize şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Trecător se vor semnala şi fenomene electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 15...20 l/mp. Temperatura va fi în scădere uşoară, astfel că la amiază vor fi 25 de grade la Timişoara, 24 de grade la Oradea, 22 de grade la Bistriţa şi 24 de grade la Sibiu şi Braşov.

În sud vremea va fi frumoasă. Soarele va străluci pe toată durata zilei, cu maxime peste 30 de grade. În Lunca Dunării şi la Giurgiu vor fi 34 de grade. Norii se adună după căderea serii şi pe suprafeţe mici ar putea să plouă slab.

Zi senină şi caldă şi în Dobrogea. Va fi mai cald decât ieri: 29 de grade în Constanţa şi de 30 de grade la Tulcea.

În Moldova temperatura scade drastic de la sud către nord: La Galaţi vor fi 31 de grade, 27 de grade în Bacău, 26 de grade la Iaşi şi doar 21 de grade la Suceava. Norii se adună treptat în toată regiunea, dar ploile vor fi pe arii mai extinse în nord şi centru. Vântul va avea unele răbufniri şi vor fi condiţii de grindină şi cantităţi de apă importante.

VREMEA PE 2 ZILE Mâine temperaturile maxime scad, mai ales în regiunile estice şi sud-estice, astfel că la amiază nu vor fi mai mult de 19 grade în nord, la Suceava şi 29 de grade, în Lunca Dunării, la Giurgiu. Norii se mai adună în sudul şi estul ţării, dar şi în zona de munte, unde pe arii restrânse vor cădea ploi de scurtă durată însoţite de tunete şi fulgere. Vântul va sufla mai tare în Moldova, Bărăgan, Dobrogea şi la munte.

Şi în Capitală mâine va fi mai frig decât azi. În condiţii de cer temporar noros, ploi slabe şi vânt cel mult moderat mercurul din termometre nu urcă mai mult de 27 de grade.

Vineri vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa şi seara. Soarele blând de sfârşit de vară, va domina aspectul întregii zilei, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20...21 de grade în Maramureş, nordul Moldovei şi în depresiuni şi 28 de grade în Lunca Dunării.

Ultima zi lucrătoare vine cu vreme frumoasă şi în Bucureşti. Ziua începe cu 14...16 grade, iar soarele generos face ca la amiază să fie 26...27 de grade.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate