Maria Sarapova, afectata de explozia de la Cernobil! Celebra tenismena s-a nascut la doar cativa kilometri de locul in care s-a produs catastrofa

Maria Sarapova s-a nascut in orasul rus Niagan, in anul 1987, la doar un an dupa ce dezastrul de la Cernobil a avut loc. Celebra tenismena s-a mutat la varsta de 6 ani impreuna cu parintii in Siberia, la peste 3500 de kilometri de locul in care se nascuse.

Distribuie pe:

fara descriere

Decizia parintilor de a parasi orasul Niagan, aflat la doar 200 kilometri distanta de Cernobil, a avut legatura cu radiatiile emise de explozia care au afectat populatia din imprejurimi pentru o buna perioada de timp, informeaza Adevarul. fara descriere
De altfel, copilaria Mariei a fost marcata dur de acest eveniment petrecut acum 30 de ani. Bunica ei, Galina, ramasa in Belarus si, din fericire, neafectata de radiatiile din zona, povestea adesea cum animalele din ograda mureau in ograda peste noapte sau cum legumele din gradina cresteau intr-o luna cat altele intr-un an.
Dupa ce s-a impus in topurile mondiale ale tenisului si a cunoscut celebritatea, Maria Sarapova s-a implicat in mai multe actiuni de sprijinire a zonei afectate de explozia de la Cernobil si a oamenilor care au ramas acolo.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate