Marian Dragulescu a explicat de ce a renuntat la sportul de performanta: "Voi deveni antrenor la Steaua"

Marian Dragulescu a revenit din Mexic, unde a cucerit mii de oameni cu demonstratiile sale artistice. El a vorbit in premiera pentru WOWbiz.ro despre aceste show-uri, dar si despre momentul retragerii din sportul de performanta

Distribuie pe:

fara descriereTimp de o saptamana, Marian Dragulescu, cel mai valoros gimnast roman al tuturor timpurilor, s-a aflat in Mexic, unde a participat la cateva show-uri de gimnastica, unde mii de oameni l-au aplaudat la scena deschisa. Au fost ultimele demonstratii ale lui Marian in calitate de gimnast inca aflat in activitate. WOWbiz.ro a aflat in exclusivitate ca sportivul se va retrage, informatie confirmata si de Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica. Azi, la doar cateva ore de la revenirea din Mexic, Marian a vorbit in exclusivitate, pentru WOWbiz.ro, despre momentul retragerii, dar si despre ce s-a gandit sa faca in viitor.

WOWbiz.ro Marian, cum au fost demonstratiile din Mexic?

Marian Dragulescu: A fost o deplasare excelenta. Mexicanii stiu sa organizeze la cel mai inalt nivel astfel de show-uri, acordandu-ne o atentie deosebita. Acolo m-am simtit cu adevarat un nume in gimnastica mondiala. Chiar daca am parcurs mii de kilometri pentru a ajunge acolo, in nici un moment nu m-am simtit obosit. Publicul care a venit la reprezentatiile noastre ne-a transmis o energie aparte, iar noi, la randul nostru, am incercat sa le transmitem energia noastra. A fost ceva fantastic!

Ai purtat o costumatie speciala in timpul demonstratiilor: blugi, o vesta dintr-o blana de tigru alb...
Am cautat sa fie o tinuta non-conformista si sa dovedesc ca gimnastica inseamna si altceva, nu doar evolutia la aparate. Eu am fost cel care a ales si linia melodica. Mi-a luat ceva timp pentru a face acel colaj de piese pe calculator, dar in final s-a dovedit a fi o reusita. Show-urile au fost transmise in direct de cel mai mare post de televiziune mexican, cat si pe internet. La final ne-am despartit cu greu de publicul spectator. Au venit langa noi, in sala, am dansat impreuna.

Am vazut ca ai ales sa-ti tatuezi bratele...

Si acele tatuaje au fost alese special pentru momentele in care am dansat. Au reprezentat spiritul unui om rebel, non-conformist.

Cat ai castigat?


Nu pot da sume. Dar va pot spune ca nu banii au contat foarte mult. Pe mine m-a atras, in special, ideea de show in sine, care, repet, a fost impecabil pus in scena.

Chiar in ziua in care tu plecai spre Mexic, noi am publicat informatia ca te vei retrage defintiv din gimnastica. De ce ai ales sa faci acest pas?

Chiar inainte de Olimpiada de la Londra, unde din pacate nu am participat, am spus ca pana la finalul anului voi spune daca voi mai continua sau nu fac sa practic acest sport. A venit finalul anului iar decizia mea a fost aceea de a ma opri.

De ce?
Pur si simplu asa am simtit. Nu a existat un alt motiv. Poate dupa atata timp intervine si uzura fizica... Pur si simplu asa am considerat eu, ca trebuie sa fac acest pas.


Regreti ceva?

Doamne fereste! De ce sa regret? Daca ma uit la palmaresul pe care-l am, opt titluri mondiale si noua titluri europene, plus exercitiile pe care le-am lasat in gimnastica, nu am de ce sa regret. Sunt mandru de ceea ce am reusit sa fac in acest sport.

S-a spus ca ai putea concura pentru Mexic, in schimbul a 200.000 de dolari...
Da, stiu ce s-a scris, dar mai erau si spaniolii, nu numai mexicanii in zvonurile astea...Numai tampenii. Nu a existat in nici un moment o astfel de oferta financiara, din partea cuiva.

Ce vei face de-acum inainte?

Voi deveni antrenor in cadrul clubului Steaua. Impreuna cu Alin Jivan, fostul meu coleg de lot national, voi incerca sa pun pe picioare cea mai puternica sectie de gimnastica masculina din tara. Imi doresc sa descopar copii talentati. Asa ca, din data de 3 decembrie, parintii care doresc sa-si dea baietii la gimnastica, pot veni la clubul Steaua.

La demonstratii vei mai participa?

Bineinteles. Visul meu cel mai mare este de a-i aduce pe cei mai valorosi gimnasti din lume in Romania, pentru a face un circuit national. Cred ca romanii sunt dornici sa vada spectacole de foarte buna calitate.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate