Mărirea alocațiilor, o măsură eficientă în contextul inflației? Economistul Aurelian Dochia, explicații pe înțelesul tuturor: "Există semne de întrebare cu privire la finanțarea acestor majorări" | EXCLUSIV

Alocațiile copiilor au crescut cu 100%. Iată cum privesc specialiștii în economie situația.

Autor: Andrada Bratovianu

In articol:

Este oficial! Alocațiile copiilor din România au fost mărite. Imediat după ce trece de votul decisiv al membrilor din Camera Deputaților, legea va intra în vigoare, iar micuții vor beneficia de sume mai mari în contul lor. 

Alocația pentru copii s-a majorat cu 100%

Legea majorării alocațiilor copiilor va intra în vigoare, fiind deja aprobată de Senat. Această măsură vine în ajutorul celor care se confruntă cu probleme financiare și au un venit mic. Legea nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei s-a modificat în contextul inflației, venind ca un sprijin pentru cei cu o situație financiară precară. Alocațiile nu au mai fost actualizate de 7 ani, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care s-a luat această măsură.

Citeste si: Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022? Vei avea noroc la muncă tot anul- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

Astfel, copiii vor primi mai mulți bani în cont, prin raportarea la indicatorul social de referință (ISR), care, în prezent a ajuns la valoarea de 525,5 lei. Cifra de valori a ISR-ului a crescut în contextul inflației de la 1 martie 2022, atunci când era 500 de lei. 

Aurelian Dochia: "Inflația e un fel de taxă care ajută statul să își plătească datoriile"

Pentru a înțelege mai bine această măsură și ce schimbări apar odată cu aceasta, analistul economic Aurelian Dochia a explicat pe larg ce presupune decizia luată de guvern. Cât de benefică este în contextul inflației și cât de sigură este sursa de finanțare aflăm chiar de la acesta.

"Este o măsură care este discutată de ceva vreme, cum este și mărirea altor venituri, care sunt într-o mare măsură de așteptat pentru că inflația ridicată despre care vorbim a erodat foarte mult veniturile și puterea de cumpărare a familiilor și evident că este benefic pentru familiile cu copii. Orice compensare a acestei pierderi datorate inflației este binevenită. Acum, există într-adevăr semne de întrebare cu privire la finanțarea acestor majorări, pentru că bugetul public este deja pe deficit de mulți ani și un deficit care a crescut permanent. Există riscul să ajungem în momentul în care deficitul ăsta să fie greu de finanțat, dar pe de altă parte în contextul românesc și mondial, în care cam toată lumea este în situații mai mult sau mai puțin similare, unele țări mai grav decât noi. Eu am început să nu mă mai îngrijorez așa de tare de chestiune asta cu deficitul și cu inflația, pentru că, până la urmă, chiar și deficitul ăsta se finanțează prin inflație. Inflația e un fel de taxă care ajută statul să își plătească datoriile.", a declarat Aurelian Dochia, în exclusivitate, pentru WOWbiz.ro.

Ai un pont WOW? Dacă deții mai multe informații despre acest subiect ne poți scrie la adresa [email protected]!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Energiile zilei de 7 octombrie favorizează cariera profesională. Trei zodii dau lovitura în afaceri

Horoscop zilnic, 7 octombrie 2022. Gemenii pierd pe plan personal, iar Fecioarele au nevoie de îndrumare spirituală

Curs valutar BNR, vineri, 7 octombrie 2022. Cât costă astăzi un EURO? Cursul valutar la zi

5 zodii au parte de belșug și realizări începând de mâine

SOFIA VICOVEANCA a dat vestea cruntă în direct la TV: Sunt la capăt de drum și...

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei 2022

Pericolul din cuptorul cu microunde. Alimentele și obiectele INTERZISE de care nu știai

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies